IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си създадете имидж на уверен мъж

13 декември 2014 14 15

Осем трика за всяка ситуация

Снимка: thefashionisto.com

Снимка: thefashionisto.com

Самочувствието е ключът към успеха в почти всяка една област от живота (важи и за кариерата, и за любовта). Ако един мъж не е достатъчно уверен, дори да е симпатичен, той може да отблъсва жените в живота си, които да го възприемат за смотан. Дамите се впечатляват от мъже, които се чувстват сигурни в себе си, които се смятат за компетентни и се държат като лидери. Тоест, самочувствието е много важно нещо, но не всеки го притежава.

Някои мъже са скромни и срамежливи по природа, други са белязани от различни стресови преживявания и взаимодействия от своето детство, заради които са станали по-неуверени и т. н. Предлагаме ви няколко съвета как да изглеждате самоуверени, дори когато не сте:

1. Обличайте се скъпо и ли елегантно.

Мъжете, които са по-несигурни във външния си вид, могат да компенсират с перфектния си стайлинг, който да им вдъхва увереност. Ако сте от този тип мъже, обличайте се винаги с хубави, стилни и дизайнерски дрехи и като цяло се стремете да бъдете един от най-добре облечените мъже, където и да се появите.

2. Водете смислени разговори.

Способността на един мъж да се изразява ясно и уверено е знак, че той има самочувствие. Затова винаги се опитвайте да звучите бодро, компетентно и интелигентно, когато обсъждате дадена тема. Направете всичко възможно да обогатите речника си с някои „по-умни“ думи. Освен това внимавайте с жаргона, диалекта и ругатните.

3. Правете контакт с очите.

Много пъти езикът на тялото може да издаде неувереността на човек, дори повече от всяка форма на вербална комуникация. Затова винаги правете контакт с очите, когато говорите с някого. Поддържайте добра стойка, залагайте на стегнатите ръкостискания и прегръдки. Не на последно място, не забравяйте да се усмихвате.

4. Не разкривайте своята неопитност.

Никога не позволявайте да ви личи, че сте неопитни в дадена ситуация и/или че правите нещо за първи път в живота си, тоест да се държите непохватно. Действайте така, сякаш сте правили това нещо милиони пъти и преди. Няма нищо лошо да се преструвате в някои конкретни ситуации.

5. Изтъквайте се, но не прекалено.

Някои мъже обичат да се хвалят прекалено много и това в очите на другите изглежда като неприятно самохвалство. Затова се опитвайте да се изтъквате при всяка удобна ситуация, но го правете някак непринудено, в процеса на разговора, а не като вид заявление.

6. Не говорете твърде много.

Мъжете, които говорят твърде много, изглеждат или арогантни, или неуверени. Говорете с умерено, спокойно темпо и изслушвайте събеседниците си. Дръжте се внимателно към другите, но изказвайте мнението си твърдо, за да не изглеждате уплашени или разколебани.

7. Довеждайте нещата докрай.

Независимо дали смятате да сваляте дадена жена в бара или искате да продадете някакъв продукт на свой клиент, винаги се опитвайте да довеждате нещата докрай. Не се отказвайте прекалено лесно.

8. Неуспехът не е опция.

Дори когато ви отрежат (в бизнеса или в отношенията), дръжте се така, сякаш провалът не е опция за вас. Разбира се, ние всички се страхуваме от провал, но не трябва да го показваме. Когато излизате на среща с жена, дръжте се така, сякаш вие сте най-подходящият мъж за нея. Когато сте на интервю за работа, действайте така, сякаш сте най-добрия кандидат за длъжността.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари