IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжка мода: На какво да се спрем този сезон?

27 май 2015 11 10

Тенденциите на големите дизайнери

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Изминалата 2014 година отбеляза едно своеобразно разчупване на стереотипите в мъжката мода.

Видяхме нестандартни комбинации между официален костюм със спортни обувки и навлизане на дръзка цветна палитра с наситени нюанси като оранжево, например.

Новият моден сезон изненадва с креативност и предоставяне на многобройни възможности за силната половина от човечеството.

Тъй като знаем, че първото впечатление няма как да се повтори, съставихме своеобразен наръчник на тенденциите в мъжката мода за пролет-лято 2015, за да се погрижим и да улесним любимите ни половинки.

Ето на какво трябва да заложите този сезон, за да впечатлите всички около себе си.

1. Райе

Райетата заеха специално място на модния подиум този сезон. Видяхме техните разновидности в предложенията на Gucci, Jonathan Saunders и Emporio Armani. Поставени като принт, те разчупват едновременно както строгите кройки на костюмите, така и по-ежедневните предложения като спортни панталони и аксесоари. Преди да се запътите към любимите си магазини, не забравяйте, че различните видове райе могат да променят формите на тялото ви драстично. Хоризонталните линии ще ви направят по-широки, а вертикалните ще издължат силуета.

2. Двоен деним

От ревюто на Tom Ford и Gucci видяхме своеобразно почитане на вечния деним. Независимо дали обичате да се откроявате или да носите по-ежедневни дрехи, винаги можете да разчитате на дънковия плат. Това е една доста сигурна тенденция, която може да се комбинира сама със себе си. Изберете тъмни дънки и малко по-светла риза и сте готови.

3. Червено

Смелите и дръзки мъже със сигурност са се вдъхновили от предложенията на Dolce & Gabbana. Модната къща заложи на вдъхновението от традиционните матадори за пролет-лято 2015 и наложи със сигурност тенденция за използване на наситеночервени нюанси в мъжката мода. Желателно е да запазите ярките нюанси само за един компонент във вашата визия – винена тениска ще стои чудесно с дънки, но спрете дотам. Панталон от същата гама ще бъде стилен с бяла риза или тениска и черен колан, например.

4. Синьо и зелено

Двата най-разпространени цвята в мъжкия гардероб сключват своеобразна сделка помежду си и създават визията на модерния мъж за пролет-лято 2015. Имайте предвид, че селекцията на нюанси може да бъде много коварна в този случай – пастелни цветове си отиват с пастелни такива. Най-добрият вариант за почивни дни са тъмни дънки с ментовозелено за тениска или пуловер.

5. Флорални елементи

Най-смелите експериментатори с модата ще утолят жаждата си за индивидуалност с флоралните елементи. Красиви предложения видяхме в колекцията на Givenchy и със сигурност останахме впечатлени. Разнообразието от цветя по дрехите е огромно и никак не е трудно да се намери по нещо за всеки стил, вкус и предпочитания.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари