IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пипни ме тук и тук...

1 февруари 2016 17 00

Кои са ерогенните зони на мъжете

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Мъже, познаваме ли собственото си тяло? А дали жените ни го познават? Ерогенните зони на мъжкото тяло не се различават много от тези на женското и са също толкова чувствителни на допир.

Специалистите смятат, че за мъжкото тяло най-чувствителни са местата около интимната област. Останалите зони са пръснати по почти цялото тяло – от челото до колената, предимно по торса. Мислено ще разделим зоните на високочувствителни, умереночувствителни и по-малко чувствителни.

Нека ги разгледаме.

1. Като най-чувствителни зона, според специалистите, се определят мъжкият полов член и тестисите. Половият член е покрит с много тънка кожа. Кожата и особено главичката на пениса притежават голям брой сетивни нерви, които при допир дори с навлажнената ръка на партньора предизвикват реакция. Поради изключително високата сетивност на пениса за мъжете оралната любов завинаги ще остане приоритет номер 1 в секса. Също като пениса, тестисите са покрити с тънка кожна тъкан (препуциум или мъдница), чиято сетивност се увеличава дори повече, когато космите са премахнати. Твърди се, че необрязаните мъже имат по-чувствителна главичка, отколкото обрязаните.

2. Следващата ерогенна зона, която е особено възбуждаща, това е перинеумът. Това е тази част от тялото, която е буквално между краката и се намира по задното продължение на скротума. Масажирането на перинеума с масажно олио или лубрикант доставя по-различно удоволствие от обичайното докосване на пениса или тестисите. Стимулирането на нервите в тази област засилва експлозивното чувство на оргазма, както и трайността му. Перинеумът е високочувствителна зона.

3. Вътрешната част на бедрата и издадената част на седалищните части могат да бъдат стимулирани, но с по-ловки ръце, които знаят къде и как да пипат. Според запознати, бедрото трябва да се обхване с широка длан, развивайки движение от външната част на бедрото (почти от коляното) до достигане на перинеума. По-сетивни са вътрешните нервни рецептори. Те действат особено възбуждащо на мъжа. Седалищните мускули и конкретно издадената им част също са богати на високочувствителни ерогенни зони, подходящи за стимулиране по време на целувка, орална любов, а защо не и просто за закачка. За да ги подразни, партньорът ви трябва да предприеме нежни сграбчващи движения с длан.

4. Коремът е зона с височувствителни и умереночувствителни рецептори. Колкото повече се отдалечаваме от интимната зона, толкова повече ерогенните зони стават "по-студени". Най-горещите ерогенни зони в коремната област са в непосредствена близост около пъпчето. Трябва да се обърне внимание и на браздата, която се получава между правите коремни мускули (плочките). Различните техники предполагат и различни усещания. За по-консервативните е уместно галене на тази област с ръка или докосване с език. Колкото до по-екстравагантно мислещите, те могат да поставят кубче лед и да комбинират охлаждащия ефект с допира на езика. Отново трябва да се отбележи, че усещанията са по-добри, когато космите са премахнати. До тук приключват високочувствителните ерогенни зони (ако изключим аналния сфинктер).

5. Любопитен факт е, че зърната на мъжките гърди са също толкова чувствителни, колкото и тези на жените. Изобщо гръдната област реагира доста добре на похотлив допир. В зависимост от предпочитанията на мъжа, те могат да бъдат дори хапани. Не е лошо преди да започнете с любовната игра да поговорите за две минути кой какво предпочита и какъв праг на болка има – дали изобщо харесва по-грубите техники.

6. Вратът е умереночувствителен, но не е за подминаване в любовната игра. В мъжката анатомия той не е така чувствителен, както при женската, но това не пречи партньорът ви да ги стимулира. Спорно е обаче коя част от врата е най-чувствителна. Според някои дами дразненето на областта около яката (над ключицата) и адамовата ябълка действа много възбуждащо на мъжете – най-вече, ако говорим за целувка. Останалата част от женското съсловие смята, че по-чувствителна е зоната около ушите (най-вече зад тях). Освен това се твърди, че и самите ушни миди реагират добре на допир с езика, тъй като в тях има множество нерви. Но бъдете предпазливи, някои мъже се смущават от езици в ушите си.

7. За малко да забравим най-романтичната част от ерогенните зони – целувката. Устните на мъжа са относително по-чувствителни от тези на жената. В цялото човешко тяло няма място, където кожата да е по-тънка. Не на последно място фактор са и многото сетивни нерви, които в комбинация с усещането за привличане ни карат да чувстваме толкова силно удоволствие по време на целувката. Устните реагират на допир с тези на партньора, както и с езика му. Някои (повечето мъже и жени) харесват и лекото им захапване, но не е зле да внимавате със зъбите, за да не изглежда партньорът ви като след боксов мач.

8. По време на самата целувка мъжете вдишват дълбоко, когато усетят ръка на скалпа си, която леко разрошва косата им. Действа им много възбуждащо и едновременното прокарване на палец и показалец по задната част на врата, която е по продължение на скалпа. Много от тях обичат класиката - чувството на бавно прокарващи се нокти по продължение на гръбначния стълб. Мъжете намират за предизвикателно, когато усетят длан върху коляното си. В основата на коляното и в горната част на прасеца галенията прерастват във вулканични изригвания, чиято сеизмична дейност удря осезаемо в интимната област.

9. Малкочувствителни зони при мъжете са ръцете, глезените и долната част на краката, с изключение на стъпалата. Всичко останало прави вечерта забавна.

Автор: Аксени Гео

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари