IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владо Николов: Искам децата ми да са трудолюбиви, да са българи!

26 май 2016 10 20

Волейболната звезда става част от „Детска Игриада“

Снимка: Az.deteto.bg

Снимка: Az.deteto.bg

Малки и големи могат да се съберат и да спортуват заедно на 4 юни в парка „Заимов“, където ще се проведе „Детска Игриада“. Част от нея ще стане и волейболната звезда Владо Николов, който сподели, че времето, прекарано с децата му никога не му е достатъчно.

Какво ви провокира да станете част от „Детска Игриада“?

Провокира ме наличието на три деца вкъщи и разбирайки колко е важно за тях да споделяме мигове заедно, да спортуваме заедно и да се забавляваме заедно.

Покрай спортните ви успехи и ангажименти, успявате ли да отделите достатъчно време да сте с тях?

Когато става въпрос за деца, времето никога не е достатъчно. Това, което мога да кажа е, че се опитвам да прекарам колкото се може повече време с тях.

На какъв спорт ги учите?

Играем волейбол, футбол, плуваме заедно, както и караме колелета. Само номер 3 е малък още за всякакъв спорт.

А вас на какво ви научи спортът?

От 7-годишна възраст тренирам плуване, а от 11-годишен и волейбол. Спортът ме научи да се мобилизирам и правилно да разпределям времето си.

Защо избрахте волейбола?

Той избра мен. Една треньорка, Янка Прохорова, дойде в училище и избра по-високите деца да се забавляват заедно във волейболната зала. Отидох, хареса ми и така вече 30 години.

Сложихте край на професионалния спорт. Какво ви струва това решение?

То беше напълно логично. Професионалният спорт е до време и моето време изтече. В момента съм старши треньор на Младежкия национален отбор по волейбол на България, който се готви за предстоящото европейско първенство. След това ще видим.

Как е от другата страна на „сцената“, какво е да си зад нея?

Доста е различно. Бях успешен състезател, а сега съм начинаещ треньор. По-трудно ми е и ми струва много време да съм добре подготвен.

Като треньор на младежкия отбор сигурно имате възможност да наблюдавате младите. Спортуват ли достатъчно децата у нас – в училище или извън него?

Може да бъде и по-добре. Смятам, че в последно време не се отделя внимание на часовете по физическо и подобни инициативи като тази „Детска Игриада“ са изключително позитивни, за да може родители и деца да споделят общи моменти.

Кое беше най-трудното във вашата професия?

Трудно е в дълъг период от време да си на ниво. Успях в продължение на 12 години да съм на топ ниво, което е много трудно. От 2002 до 2015 г. успях да участвам в повечето мачове и да се представям добре. Да поддържаш едно такова ниво толкова дълго време – това е сложността.

Как гледате на наградите?

Като на хубав спомен, оценка за добре свършената работа.

На какво учите децата си?

Те са деца, малко знаят за живота. Бих искал да ги науча да са трудолюбиви, да са българи и да бъдат мъже.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари