IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паласките са сигнал за риск от рак на простатата

26 юни 2016 05 00

На всеки 10 сантиметра рискът се увеличава с 13%

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мъжете с допълнително натрупване на мазнини в областта на талията са изложени на повишен риск от агресивен рак на простата, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от британско изследване.

За целите му специалисти от Оксфордския университет са анализирали данни за над 141 000 мъже на средна възраст 52 години. Изследователите са установили, че на всеки допълнителни 10 сантиметра към талията отговаря повишение с 13 процента на риска от злокачественото заболяване.

Резултатите от изследването навеждат на мисълта, че по-високият индекс на телесна маса и по-голямата обиколка на талията са свързани с повишен риск от рак на простатата и смъртност от заболяването.

Ръководителката на изследователския екип д-р Аурора Перес-Корнаго напомня, че за да се предпазят, мъжете трябва да следват препоръките за други незаразни болести и да се опитват да поддържат здравословно тегло и физическа активност.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари