IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С хубава жена – без презерватив, с непривлекателна – задължително

29 юни 2016 15 00

Учени с изненадващи резултати за безопасния секс

Снимки: Istock

Снимки: Istock

Презервативите са нещо чудесно, но проблемът е, че не всеки ги използва. В този ред на мисли ново проучване разкрива поради каква причина някои мъже нямат толкова голямо желание да използват предпазни средства.

Експертите твърдят, че когато един мъж смята една жена за много привлекателна, той не иска да използва предпазни средства.

Група изследователи от университета в Саутхемптън и Бристолския университет провели изследване, проучвайки 51 хетеросексуални мъже във възрастта от 18 до 69 години.

Изследователите им показвали снимки на 20 различни жени, след което ги питали доколко ги смятат за привлекателни по скалата от 0 до 100. Обектите на изследване също били питани по какъв начин би се провел половият акт между тях и дали съществува и най-малката вероятност за небезопасно сношение, дори при вероятност някоя от тях да е носител на СПИН.

Въпреки че изследването не е толкова голямо, резултатите от него са изключително изненадващи.

„Мъжете са по-склонни да правят секс без презерватив, когато в леглото им има красива жена. Актът ще се случи дори при реалната възможност тя да е преносител на СПИН. От друга страна мъжете смятат, че е по-вероятно да използват предпазни средства, когато си лягат с не толкова привлекателна жена“, казва ръководителката на изследването – проф. Анастасия Елефтериоу, цитирана от Washington Post.

Обяснение има и д-р Роджър Ингхам от Калифорнийския университет, който смята, че мъжете по презумция искат да се репродуцират с красиви жени. Което веднага изключва мисълта за презерватив... Според учения въпросът с безопасния секс при младите е още по-смущаващ.

„Младите мъже смятат, че да си легнеш с красива жена е въпрос на статус, като те са готови да предприемат рисковани действия, за да го постигнат“, категоричен е Д-р Ингхам.

Това изследване хвърля изключително много сол в раната на безопасния секс, имайки предвид, че данните са изведени от участието на само 51 души. Авторите му изтъкват, че „изследването е извършено с участието на експерти по въпросите на женската психология“.

Проф. Анастасия Елефтериоу искрено се надява събраната от нея информация да послужи на всички жени и мъже по света, за да бъде осигурена една по-безопасна сексуална среда.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

хаха ( преди 7 години )
Че кой ви излъга, че презерватива пази от спин?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 7 години )