IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Горещ престъпник: Джеръми Мийкс

28 юни 2016 13 00

Мъжът, който замени решетките с мода

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Кой би повярвал в съдбата му. Юни 2014 г. Арестуваният за незаконно притежание на оръжие калифорниец Джеръми Мийкс застава пред обективите на полицейското управление заедно с още познати, без да съзнава, че външността му ще привлече много хора, най-вече женското внимание. Многобройните виртуални фенки, с които се сдобива, сините очи и плътни устни пък привличат интереса на Джим Джордан – специалист в намирането на таланти за шоубизнеса и модната индустрия.

Джим го харесва и взима под крилото си. Става ясно, че като напусне затвора, Джеръми може да се надява на добра модна кариера. Днес Мийкс е на 32 години и е трябвало да остане в поправителното учреждение до 7 юли.

Пускат го за добро поведение под домашен арест. Младият човек, който често попълва страницата си в Instagram с нови снимки, вече има над 500 хиляди последователи в социалната мрежа. Той не може да дава интервюта до края на домашния му арест, но вместо него говори агентът му.

Джим Джордан е „открил“ за света модели като Джиджи Хадид и Бехати Принслу. Той се заема с кариерата на Мийкс и го кара да прилича на манекен от реклама.

„Той никога не е бил модел или актьор. В неговия свят знаменитостите са били представители на криминалните групировки. Говорейки с него, разбрах, че съм намерил нещо повече“, разказва Джим.

Той узнал, че Мийкс идва от трудно семейство. 10 години той се намирал под опеката на по-голямата си сестра, защото майка му постоянно е попадала в затвора. Зарязва училище, заради лоша компания. Следват първите кражби и ареста му за притежание на наркотици, а по-късно идва и първият затвор.

Джим решава не просто да използва привлекателността на Мийкс за да успее в модния бизнес, но и да го направи лице на социална кампания. Неговият замисъл е историята на Джеръми да стане добър пример за младите хора, растящи в сложна семейна среда. Със съгласието на съпругата му, Мийкс приел предложението да сътрудничи на агента.

Единственото нещо, което огорчава Джим е идеята на Мийкс да се раздели с татуировките. А той е непреклонен затова, тъй като има син. Също така възпитава и двете деца на жена си от първия й брак и не иска да демонстрира и следа от своето криминално минало.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари