IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако не „вдигате самолета“... Вместо виагра – витамин D

26 юли 2016 10 00

Той подобрява сексуалните функции на мъжете

Снимка: Istock

Снимка: Istock

При проблеми с ерекцията мъжете обикновено посягат към виагра. Но резултатите от две проучвания, едно италианско и едно американско, показват, че има естествен начин за разрешаване на проблема – с помощта на „слънчевия“ витамин D, пише в. „Дейли стар“.

Еректилната дисфункция засяга половината от всички мъже на възраст между 40 и 70 години.

Италианските и американските специалисти са установили, че набавянето на витамин D може да помогне на представителите на силния пол да се справят по естествен начин с проблема и да подобрят представянето си в леглото.

Изследователи от университета на Милано в Италия и университета „Джонс Хопкинс“ в САЩ са открили, че недостигът на витамин D е свързан със съществен риск от проблеми с ерекцията. Италианското изследване е обхванало 143 мъже с еректилна дисфункция, а американското – 3400 здрави индивида.

Витамин D в малки количества може да се набави от продукти като мазни риби, яйца и зърнени храни. Основният му източник обаче е слънчевата светлина, припомнят експертите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари