IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трябва ли мъжете да се бръснат под мишниците?

24 септември 2016 10 45

Метросексуалност, хигиена или безумие?

Трябва ли мъжете да се бръснат под мишниците?

Въпросите в модата никога не спират, а след като обликът на телата ни е обвързан с нейните променливи настроения, време е отново да попитаме – с косъм или без?

След широко обществено допитване, сайтът Men’s Health стига до извода, че мъжете предпочитат да се освободят от излишната козина. Анкетирани са над 4 хиляди мъже, а техните отговори са категорични – 68% използват бръснача без съмнения (52% го правят с естетически аргумент, а останалите 16% заради спортните си навици), но има едни 12%, които все още се съпротивляват на стереотипа за гладка кожа. Близо един от десет мъже заявяват, че никога няма да се освободят от космите под мишницата си.

Но защо без?

В миналото космите под мишницата са били признак за мъжественост. „Възможно е този белег някога да е използван от мъжете за сексуално привличане на жени“, смята д-р Даниел Либерман, специалист по еволюционна биология в Харвардския университет. „Накратко казано, гъстият косъм е бил полезен на предците ни, за да задържа миризмата на пот, която някога е привличала дамите“.

Е, да, но днес това се приема за отвратително....

Поддържането на добре окосени мишници е възприето като белег за добри хигиенни навици от женския пол, но и не само. Бръсненето ще ви помогне да постигнете по-хубав вид на тялото си без значение от телосложението ви. Представете си, че вашата физика е нещо като хълм или поляна, а окосмяването е безразборен растеж на треволяци и бурени, които стилистично променят формата на фигурата отдолу. Когато премахнете треволяците или ги подстрижете, земята отдолу ще изглежда по-красива и ще има възможността да диша, без да се задъхва.

Решения:

1. Влажна борба с космите

Винаги можете да опитате сухото бръснене, но сами ще стигнете до извода, че отърваването от космите става най-лесно под душа. Топлата вода кара косъма да омекне, което улеснява премахването му.

2. Никога афтършейв

След като сте обръснали подмишниците си, звучи логично да обработите областта с някакво антисептично средство. По-добре е обаче да ползвате балсам за след бръснене, защото зоната е чувствителна. Третирането на малките ранички с козметика, която съдържа алкохол, ще раздразни кожата. Изчакайте три-четири минути, преди да поставите дезодорант.

Премахването на космите под мишницата се свързва с метросексуалността. Това не е сексуална ориентация, а поведение, което широко навлезе сред мъжете. Тенденцията предвижда по-активен стремеж за използване на козметика, повече вглеждане във вида на тялото и външността. В крайна сметка всичко е въпрос на избор.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
А отгоре на главата бурени и треволяци може. така ли? ВЪВ главата ако е рошав, хич не ми го хвали!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар