Решението да предложат брак безспорно е сред най-важните в живота на мъжа. И освен приятните емоции, които съпровождат събитието, то е свързано и с много напрежение. Какво се върти в главата на всеки мъж, преди този повратен момент в живота му?

1. „Ами ако пръстенът не ѝ хареса?“

Тя може да е намекнала за някои предпочитания, но когато се сблъскаме с огромния избор на годежни пръстени, играта се променя. Различни размери, скъпоценни камъни, карати, благородни метали, за някои от които вероятно дори и не сме подозирали.

Това съвсем ни обърква и накрая на целия този процес остава надеждата изборът да е достатъчно добър, за да зарадва любимата.

2. „Тя ще каже „да“, нали?“

Без значение колко убедени сме в благоприятния развой на събитията, винаги в съзнанието остава идеята за дори и минимална вероятност да се случи обратното.

Още по темата

3. „Пръстенът трябваше да се постави на дясната ръка, нали?“

В напрегнатия момент едно от последните неща, за които мислим, е коя беше ръката, на която трябва да се постави годежният пръстен. В този момент слагането му на правилния пръст си е чиста победа, имайки предвид, че до последно сме предполагали кой е той.

5. „Можем ли да си позволим сватба?“

След като отхвърлим вероятността от отказ, идва ред да пресметнем разходите, които предстоят – годеж, сватба. Достатъчно, за да ни притесни.