IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 забавни начина, по които бащинството променя живота ни

18 март 2017 13 00

Белите дрехи вече не са част от гардероба ни

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Забравили сте какво е да настроите алармата на телефона? Вече най-малкият член на семейството е алармата, която не можем да отложим и която ни буди когато си пожелае.

Да, бащинството променя живота ни изцяло. И макар понякога да е трудно, в по-голямата си част носи някои от най-силните емоции, които сме изпитвали в живота си. Ето някои от промените, които съпътстват бащинството...

1. Нощите са дълги

Будуването до късно вечер наподобява ергенския живот, но разликата е голяма – не получаваме шанса да си легнем много късно и когато пожелаем, а спокойният сън до сутринта далеч не е гарантиран.

Освен това, стоенето до късно вечер е обвързано с грижата за детето ни, а не със сбирки с приятели, по време на които пием бира и ядем пуканки.

2. Доста често посещаваме парковете

Отминали са дните на нередовните посещения на парковете, по време на които тичаме, правим упражнения или просто се срещаме с момичета. Вече отиваме в парка, за да разходим детето си. Момичетата все още обръщат поглед към нас с думите „Колко е сладък!“, но това се отнася за детето ни, а не за нас.

3. Вече не си купуваме бели дрехи

Бялата риза е като платно за рисуване за малкото хлапе вкъщи. Да, можем да му вземем флумастера от ръката, но трудно бихме се предпазили от храната или оригването. Най-доброто решение е да се откажем от белите дрехи, докато малчуганът вкъщи порасне.

4. Не сме сами

Можем да забравим за дните, в които имаме възможност спокойно да четем книга или вестник в тоалетната. Вече има един малък човек вкъщи, който, щом започне да говори, ни задава въпроси и не спира да тропа по вратата. Понякога дори сме късметлии, ако можем да я затворим.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари