IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете, които гледат порно, са неудовлетворени от връзката

31 март 2017 15 00

Това обаче не се отнася за жените

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Мъжете, които гледат порно, са по-склонни да се чувстват неудовлетворени от връзката си, се посочва в данни на ново проучване. Същото обаче не може да се отнесе за жените.

Изследователите анализират 50 проучвания, чиито фокус е насочен към връзката между порното и удовлетворението от интимната връзка. Включени са данни на повече от 50 хил. души от 10 държави, от които става ясно, че има повече случаи на ниска удовлетвореност сред мъжете, които гледат порнофилми.

Изследователите от Университета на Индиана и Хавайския университет в Маноа провеждат метаанализа, за да разберат по-добре влиянието на порното върху цялостното удовлетворение.

Дали гледането на порно оказва влияние върху степента на удоволствие на потребителите? И дали то е положително или негативно? Това са въпроси, които стимулират редица проучвания, търсещи отговорите.

Макар да не е установена връзка между личностната удовлетвореност и гледането на порно, изследователите откриват, че подобни еротични филми водят до по-ниско удовлетворение във връзката. Но само за мъжете. Сред жените не се открива подобна връзка.

Според изследователите причината може да се крие в това, че мъжете, които се чувстват нещастни с половинката си, се обръщат към порното. Възможно е също така гледането на тези филми да води до нереални очаквания по отношение на секса и по този начин да предизвикват разочарование при реални ситуации.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

s ( преди 7 години )