IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парите са по-важни за жените, отколкото за мъжете

24 юни 2017 10 45

При силния пол е най-важно отношението към партньора

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Момчета, има някои истини за жените и една от тях е, че за нежната половина от човечеството материалното благополучие има значение. Разбира се, има и безкористна любов, но когато искрата понамалее, жената пак започва да забелязва доколко е състоятелен любимият ѝ и ако не е, започва да недоволства от липсата на пари.

Повечето жени избират да следват класическия път в живота – да се обвържат сериозно с мъж, който може да ги подкрепя финансово, а те да му родят няколко деца и да се посветят на грижи за дома и семейството. Не ги съдете за това.

Феминизмът също не е особено добър избор за жените. Въпросът е, че тези дами също имат своите финансови нужди дори и без да работят.

Има мъже, които се обвързват с амбициозни жени с кариера, при които картината не е много по-различна. Целенасочените жени ценят парите още повече, защото знаят колко им коства да ги изкарват. Така че и за тях финансово стабилният мъж е по-добра перспектива.

Проучване показва, че това, което прави двата пола щастливи, се различава доста, и копае огромна пропаст между тях. За жените най-важни в живота им са взаимоотношенията им с близките и финансовото им благосъстояние. Докато за мъжете, щастието зависи от отношенията им със съпругата и здравословното състояние на членовете от техните семейства.

Парични въпроси

Проучването показало, че парите са в челната тройка и за двата пола като условие за щастие, но за жените са по-важни. 90% от дамите под 50 години са заявили, че парите са жизненоважен фактор за тяхното щастие.

Кое е по-важно от парите?

За мъжете това е връзката им с тяхната партньорка в живота. Д-р Рос Алтман, генерален директор на Сага, заяви: „Бяхме учудени, че мъжете казват, че отношенията им с жените им влияят най-много върху тяхното щастие, а за жените тези отношения са чак на шесто място.“

Друга съществена разлика между половете е, че мъжете оценяват своя сексуален живот като много значим за щастието им. 52% от представителите на силния пол твърдят така, в сравнение с едва 35% от жените.

В същото време жените дават приоритет на приятелките си. Алтман казва: „Нашите резултати показват, че за женското щастие е много важно да поддържат здрава мрежа от приятелки, особено на по-късен етап от живота им.“

Алтман добавя: „Жените работят по-малко, печелят по-малко, имат по-малка пенсия от мъжете и може би затова парите или липсата на такива, е по-стресиращ фактор за повечето от тях.

Ето и кои са факторите, които влияят върху щастието на хората:

За мъжете

1. Отношенията със съпругата/партньорката 89%

2. Здравето на членовете на семейството 88%

3. Финансите 87%

4. Връзката с децата 84%

5. Връзката с приятелите 80%

6. Хобитата и интересите 76%

7. Отношенията с близките 62%

8. Сексуалната връзка 52%

9. Новините за обстановката в света и държавата 46%

10. Работата 31%

За жените

1. Връзка с приятелите 90%

2. Финансите 89%

3. Здравето на семейството 84%

4. Връзката с децата 84%

5. Хобитата 79%

6. Връзката със съпруга / партньора 74%

7. Връзка със близките 64%

8. Външният свят 52%

9. Работата 40%

10. Сексът 35%

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари