Лишавайки се от червено месо, мъжете могат да навредят на половата си мощ, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на британска диетоложка.

В последно време много представители на силния пол, загрижени за здравето си, наблягат на пилешко месо и риба. Изобилстващото от наситени мазнини червено месо се свързва с повишен риск от сърдечносъдови болести, затлъстяване, диабет и някои видове рак.

Червеното месо – свинско, говеждо, агнешко, обаче е сред основните източници на цинк, важен елемент за поддържането на нормални нива на мъжкия полов хормон тестостерон.

Минералът е ключов и за производството на здрава и подвижна сперма. Недостигът на цинк се свързва и с понижено либидо, обяснява британската диетоложка Ема Дербишър.

Препоръчителната дневна доза цинк за мъже е 9,5 мг.