IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пърхот на брадата – да, възможно е!

7 ноември 2017 09 00

Как се развива и как се повлиява?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Брадите и мустаците се завърнаха и отново са модерни. Заедно с очарованието и комплиментите, които носят със себе си обаче, може да изпитате и някои неудобства.

Един ден например може да забележите, че върху черната тениска ясно се откроява пърхот. Той започва да пада веднага щом почешете брадата.

Пърхотът по брадата по-скоро прилича на зърна, отколкото на люспи. Обикновено е бял, но при по-възрастните мъже има жълтеникав цвят.

Как се развива пърхотът на брадата?

Малки микроорганизми, подобни на червеи, причиняват пърхота. Те пълзят до космените фоликули, особено в областта на бузите и причиняват пърхот.

Това са вид микроорганизми, които живеят върху кожата и някои хора могат да са алергични в по-голяма степен от други. Себорейният дерматит е клиничното състояние зад пърхота по брадата и е по-често срещано, отколкото мнозина смятат.

Бръсненето премахва пърхота

Докато точната причина за развитието и податливостта към това състояние все още не е известна, е ясно, че се появява при мъжете, които имат брада. Вероятно ще забележите, че пърхотът изчезва, когато се обръснете.

Третирайте пърхота на брадата с шампоан против пърхот

Можете да повлияете състоянието с обикновен шампоан за пърхот. Ключът е просто да оставите шампоана за около пет минути, преди да го изплакнете.

Брадата може да се мие няколко пъти седмично с шампоан, като не бива да забравяте след това да хидратирате, за да поддържате и кожата си здрава.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари