IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 силови теста за всеки трениращ мъж

22 юни 2018 08 00

Как да разберете дали напредвате

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Силовите упражнения са изключително важни в процеса на изграждане на мускули и отслабване. За разлика от жените, мъжете държат повече на тях и се стараят постоянно да увеличават размера на бицепса си. Най-добрият начин да прецените дали надграждате с тренировката си е като тествате издръжливостта и силата си с няколко прости упражнения. Имайте предвид, че тези упражнения са за хора, които тренират редовно, а не за начинаещи.

1. Спринт

Спринтът може и да ви изглежда нещо елементарно, но той е прекрасен начин да разберете дали наистина сте във форма. Всичко, от което се нуждаете, е бягаща пътека. Включете я на висока скорост и бягайте в 30-секундни интервали с 1 минута почивка между тях в продължение на 20 минути.

2. Пудовка/тежести

Вземете някаква тежест, която да е колкото вашето собствено тегло и вървете с нея 15 метра. Предизвикателството ще дойде, когато трябва да оставите тежестта.

3. Клекове

Клековете може и да ви изглеждат много лесни, но има малка уловка. Трябва да ги правите с тежести. Вземете щанга с тежест, колкото собственото ви тегло. Направете 50 клека. Можете да ги разбиете на сетове.

4. Мъртва тяга

В рамките на 30 минути направете максимален брой повторения на мъртва тяга с тежест, която е два пъти колкото собственото ви тегло. Дайте най-доброто от себе си.

5. Вдигане на тежести от лежанка

Тук повторенията са сравнително малко: 3 сета с по 3 повторения на собственото ви тегло в тежести.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари