IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръкостискането издава риска да останете ерген

29 април 2018 07 40

То предрича перспективите за брак при мъжете

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Жените са по-склонни да приемат предложение за брак от мъже с по-здраво ръкостискане, отколкото на представители на силния пол, които вяло поемат подадената им ръка, съобщи Медикъл експрес, позовавайки се на американско изследване.

Силата на ръкостискането, освен признак за увереност, е считана и за мерило за добро здраве, което оказва влияние и върху дамите при избора на брачен партньор.

Защо жените предпочитат партньори с по-здрав и енергичен хват? Отговор на този въпрос дават авторите на настоящото изследване от Колумбийския университет в Ню Йорк.

Ако жената, чиято продължителност на живота се очаква да бъде по-голяма от тази на мъжа, сключи брак с по-здрав партньор, съдейки по силата на ръкостискането му, и за двамата намалява вероятността един ден да се превърнат в болногледачи на другия.

Мъжете с по-слабо ръкостискане – свидетелство за по-ненадеждно здраве, от друга страна по-често остават ергени и впоследствие се нуждаят от чужда подкрепа, обясняват специалистите.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари