IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бербо: Ако искаш да си №1, трябва да победиш най-добрия

21 ноември 2018 11 50

Падаш, ставаш и продължаваш, казва той

Източник: Facebook

Източник: Facebook

„Ако искаш да си най-добрият, трябва да победиш най-добрия. Трябва да се съревноваваш с най-добрите“. Това заяви Димитър Бербатов в едно откровено интервю за Bulgaria ON AIR. В сутрешния блок на телевизията той изтъкна, че винаги конкуренцията го е движела напред.

Наскоро футболистът издаде своята биографична книга, която озаглави „По моя начин“. Според него тя няма да е полезна само на млади футболисти и спортисти, които тепърва започват да градят своята кариера, а и на обикновените хора.

„Аз съм чел много автобиографии. Когато влизах в офиса на сър Алекс Фъргюсън имаше много автобиографии на различни хора от различни сфери на живота. Човек винаги може да вземе нещо и да го сложи в неговия живот“, обясни Бербатов.

Бившият нападател на „Манчестър Юнайтед“ разкри, че никога не забравя откъде е тръгнал. Той си спомни за първите му игри с топката пред гаражите в неговия роден град: „На асфалта в Благоевград, там се формираше всичко, в махалата на прашния път. За мен това бяха моите терени, падаш – коленете текат, но ставаш и продължаваш“.

Димитър Бербатов изтъкна, че винаги един футболист, който приключи спортната си кариера, се чувства изгубен и в началото не знае накъде да поеме.

„Ако имаш план, ще си малко по-подготвен, но пак не е гаранция, че ще тръгнеш да успяваш“, коментира още той. И не скри, че в момента е далеч от строгия си режим, който е имал през годините. С усмивка на лице той сподели, че сега е просто шофьор – кара и взима децата от училище, но се подготвя за момента, в който няма да се занимава повече с футбол.

Четете още:

Бербатов и Гери-Никол с дебют в киното

Бербатов показа какво означава, когато „Любовта е във въздуха“

Дон Бербатоне като Кръстника с дъщеря си

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари