IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красотата вреди на кариерата на мъжа

29 ноември 2018 12 50

Според проучване в САЩ

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Може ли един хубав мъж да има проблеми на работното място заради това? Скорошно проучване в Съединените американски щати доказва, че това е напълно възможно.

Според екип от учени от университета в Мериленд, прекалената красота може да навреди на кариерата на представителите на силния пол. Причината е, че тези мъже са разглеждани като заплаха от техните шефове и затова биват поставяни на по-ниски позиции.

Изследователите установяват, че когато мъжете на ръководни места наемат други мъже, привлекателността на кандидата има голямо значение и в повечето случаи по-грозните получават работата и биват поощрявани повече от шефовете, в сравнение с останалите.

По-хубавите и атрактивни жени нямат такъв проблем, напротив, понякога красотата им „отваря“ вратите за започването на работа, коментира проф. Син Лий от университета в Мериленд.

Данните от проучването показват, че мъжете мениджъри страдат от някои комплекси и взимат решения, които са свързани по-скоро със собствените им интереси, а не тези на фирмата.

Фактът, че наемането на кадри от мъжки пол е повлияно от стереотипни тенденции, може да помогне на организациите да подобрят процеса на много места.

Четете още:

И мъжете, които правят повече секс са... любезните

Мъжка суета: Коледни лампички за брада

Защо някои жени миришат по-добре на мъжете от други?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари