IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За по-дълъг живот, карайте се повече на съпругата...

18 декември 2018 07 00

Учени установили, че кавгите правят хората дълголетници

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Макар и неприятни, караниците със съпругата се оказват полезни за здравето на мъжа. Така твърдят американски учени. Според тях кавгите удължават живота на представителите на силния пол, пише в. „Daily Mail“.

Екипът на Кайли Бураса от университета в Аризона установил, че двойките, при които редовно избухват скандали, са с по-нисък риск от преждевременна смърт.

Но това се отнасяло само за двойките, които се карат с еднаква интензивност. Ако единият от партньорите излива чувствата си с крясъци, а другият сдържа яда си, тогава рискът от преждевременна смърт се удвоява. Екипът на Кайли Бураса изследвал поведението на 192 двойки в продължение на 32 години.

Проучването се фокусирало върху това колко чести били семейните разпри и как те се отразяват на продължителността на живота им. Когато двойките се карат с различна интензивност, тогава конфликтът трудно бива решен и следват нови всекидневни стресови ситуации, констатирали учените. Те от своя страна водят до риск от преждевременна смърт.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари