IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За сериозна връзка мъжете предпочитат жени с дебели вежди

14 януари 2019 09 30

Учени представиха изненадващи резултати

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мъжете предпочитат жени с дебели вежди, като манекенката Кара Делевин и актрисата Одри Хепбърн, особено когато търсят дългосрочна връзка, съобщи в. „Мейл он сънди“.

Изненадващият резултат е от общо изследване на привлекателността на лицевите черти, извършено в университета Оукланд в Мичиган. Той противоречи на известното досега, защото специалистите смятаха, че по-дебелите вежди са по-мъжествени и са признак за доминантност.

„Възможно е сравнително дебелите вежди да сигнализират други качества, например склонност към поддържане на добър външен вид. Възможно е това предпочитание да отразява модните тенденции. Каквото и да е свързаното с това качество, изглежда особено желано в контекста на дългосрочна връзка, каквато е бракът“.

Кара Делевин направи дебелите вежди по-популярни, след като се наложи като топмодел през 2012 г. Те бяха модерни и през 80-те години на миналия век.

„Очаквахме дебелите вежди да са по-привлекателни в краткосрочна връзка, защото гъстите косми издават по-високи нива на тестостерон, а той се свързва с по-необуздана социосексуалност (желание за сексуална активност извън трайна връзка)“ – казва д-р Джъстин Могилски от екипа.

„Вероятно веждите са признак за по-сложно съчетание на качества от сексуалното поведение.

Данните ни показват, че хората извличат повече информация от тях, отколкото е документирано“.

Предишно изследване установи, че тънко оформените вежди са признак за нарцисизъм. Друго обаче свърза дебелите вежди с егоцентричност.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари