IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Внимание: Златотърсачки на хоризонта

5 август 2015 13 30

Необходимо зло или просто зло?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Онзи ден, докато се наслаждавах на едно рядко случващо се събитие, а именно среща с най-близките ми приятели, ненадейно животът ми поднесе един казус.

Представете си как след работа успявате да се измъкнете от ужасния трафик и да се настаните на удобно със студен фреш и сладко, сладко да наваксате с група от второто ви семейство.

В един от най-блажените моменти, от нищото, изниква момиче, което олицетворява цялостния вид на всички проблеми, които една жена може да има и са свързани с друг индивид от същия пол. Не ме разбирайте погрешно, не този тип проблеми.

Става въпрос за едно необходимо зло, което може да ви спаси от неподходящ партньор и за секунди да подложи връзката ви на тест.

Перфектните букли падат свободно върху прилежно добит тен от солариум, подчертавайки гъстите изкуствени мигли, силикон в устните, силен грим, едва прикриваща тялото рокля и високите, високи обувки.

Докато се чудим на кого точно е приятелка или позната тази дама, тя спокойно се е настанила на масата и успява с един замах да накара сервитьора да съжалява, че изобщо е дошъл на работа днес. Непросветените разбираме, че тя е новата приятелка на наша позната, която, очевидно, доста се е объркала с критериите за селекция на хора.

Точно в този момент дойде краят на нашето приятно изкарване. Девойката набързо прецени, че сме достатъчно близки, за да разкаже последната си любовна драма. Ако това не беше показателно за цялото ни общество, може би щях да си тръгна на мига. Вместо това, любопитството да разбера точно как разсъждава въпросният индивид надделя.

Оказа се, че девойката е с прясна раздяла и страда... но не по своя възлюбен, а по неговото финансово състояние.

Разказа ни за него и в някакъв момент се усетих, че в действителност, дори не разбрах как изглежда или с какво се занимава, но знам точната година и модел на колата му, цвят на кожения салон в него, стойността на часовника му и, видиш ли, какъв бил нещастник, защото след краткотраен романс не се обадил повече.

И аз не бих се обадил. Изначално.

Запознали се в малките часове в елитно заведение, поръчал повечето неща от скъпите предложения в менюто и бил съвършен. Краткотрайният романс се състоял в една седмица на морето, една чанта за подарък (почти изпросена) и обещание за още няколко кубика.

Това, което най-много фрапира всички на масата е фактът, че всичките ѝ приятелки разсъждавали така и общо взето „работата“ им била да обикалят заведенията с надеждата, че някой по-състоятелен мъж ще прояви интерес към тях.

Точно в този момент се замислих по изначалния въпрос: „Предлагането ли определя търсенето?“.

Ако в действителност е така, то половината жени трябва да останем „стари моми“, но не можем да виним мъжете, а себе си и личния ни вкус за половинка.

В крайна сметка, ако имаш възможността да получиш каквото искаш и буквално можеш да си го позволиш – защо не? Не се притесних за момичето, притесних се за факта, че едно нещо се развива само и единствено, ако му се даде поле.

Дали живеем в общество, в което златотърсачките са необходимото зло, за да се открои качественото или просто сме твърде безскрупулни консуматори.

Което и да е от двете, истината е, че този ходещ тест за връзката може да ви спаси от неподходящ партньор или да затвърди мнението ви за вашата половинка.

Относно златотърсачката ... „Като те возиха в джипа не рева, сега ревеш“ - това е положението.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

456 ( преди 8 години )
Статията е в стил на Кари Брадшоу от филма "Сексът и града".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар