IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За секс камерите на живо и инвалидизацията на отношенията ни

4 декември 2016 15 15

А докъде ще стигнем в търсенето на виртуалното задоволяване?

Снимка: whoagirls.com

Снимка: whoagirls.com

Човекът е любопитно същество и обича да наблюдава. В последно време обаче неговите желания да воайорства някак се измениха. Сега той изглежда не въоръжава сетивата си с бинокъл, гледайки в съседския прозорец. Вместо това той загрява дланите си, сваля ципа и започва да сърфира...

Аман от този интернет!

Все повече изглежда, че порно сайтовете биват заменяни от чат стаи с голи атлетични мъже и сладки мадами, които след скромен превод свалят по някоя дрешка. След като битовизмите от човешката реалност бяха превърнати в погнусяващи „брадърски“ риалити предавания, развлекателната индустрия не можа да устои на златното изкушение – секс на живо.

Тази умопомрачителна сексуална симулация бе черешката на тортата, капакът на нашата все по-обичана виртуална реалност, размиваща истинското до безкрайност. В това адско кьоше вече не чакат жриците на любовта, то прелива от холограми и измамни чувства.

Един от най-популярните чуждестранни сайтове за т. нар. секс камери се появи през 2011 г. Оттогава, по данни на Independent, интересът към него се е умножил с главозамайващите 32 пъти. Аудиторията на секс шоутата се е вдигнала с 3 200%. Тенденцията е ясна – порното не продава, бъдещето на секс индустрията е в онлайн порно чатовете.

И вие се питате, нали? Що за дивотия? Порно сайтовете, предлагащи секс на живо, поддържат стотици еротични видео стаи, като личностите в тях са подбрани еклектично с цел да задоволят всеки фетиш и всяка потребност. Зад камерата се появяват мъже, жени, двойки, тройки, четворки...

Какъв е проблемът?

Казусът със секс риалитито в мрежови ефир подлага на съмнение човешкото желание за живот в реалността. Търсенето на такъв тип еротично съдържание говори за сериозна промяна в настроенията и навиците ни, показвайки коварно инвалидизиране на отношенията ни. А онова поколение момчета, което беше закърмено с интернет порнография как ще продължи в адекватния свят? Няма ли тези пораснали момчета да изгубят мъжката си способност да флиртуват с дамите, когато висят в секс чатове с момичета, които само привидно се радват на присъствието им, а всъщност чакат бакшиш за услугите си?

Това търсене на криворазбрано удоволствие е свързано с модерната нужда на индивида да достигне до екстаз, който от своя страна е едно студено чувство. Поне така пише френският социолог Жан Бодрияр в книгата си „Екстазът от комуникацията“.

Какво казва именитият анализатор по въпроса?

„Ако видяното съблазнява успешно, то ни пленява. Но екстазът, който постигаме съзерцавайки симулацията, е пълната противоположност на страстта. Желанието, страстта, съблазънта са част от топлите усещания, присъщи на любовта. Екстазът, пленяването и обсебването обаче са студени, създават зависимости и действат като наркотици“, пише Жан Бодрияр.

А не е ли порното обсебване? То е така достъпно – усамотяваш се, святкаш екрана и се чувстваш задоволен. Мине се не мине време и отново зад клавиатурата... И така ли ще опустеят кафенетата и баровете, в които се правеха свалки? Не, благодаря! Аз си искам реалността!

автор: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари