IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бедствие на седмицата: За дамите с корона

11 февруари 2018 10 30

Кристина Христова – поредната „психоложка“

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Популярната психология нахлу с гръм и трясък у нас през последните години. И Сульо и Пульо станаха „психолози“ и така модерните лайф коучове. Истинските психолози непрекъснато предупреждават, че можем да си докараме непоправими вреди ако се вслушваме в съветите, но техният глас е заглушен.

А в голямата си част т. нар. коучове просто прибират парите на объркани хора, които си мислят, че като искат нещо и бъдат позитивни – то непременно ще им се случи. Ситуация, която американците преминаха преди 40 години и така потънаха милиони долари на лековерни хора.

Да, в природата ни е да искаме животът ни да се промени с вълшебна пръчка. Независимо дали става въпрос за секс, кариера или пари. А че вече сме се превърнали в материалисти не е тайна.

Свикнахме със секс съветите на Кобилкина. Мнозина я иронизират, но фактът, че стотици жени следват препоръките ѝ е още по-плашещ. Други смятат, че и те могат да припечелят нещо, необходимо е само да си пускат видеа и ще потекат финансови потоци.

Социалните мрежи дават шанс на всякакви откачалки да споделят мисли и да ни поучават как да живеем. Такова гуру, което през тази седмица превъртя брояча по интерес е някоя си Кристина Христова. Според която всяка жена заслужава да е принцеса. Видеото е гледано половин милион пъти.

Тя доста често седи вкъщи с корона, а понякога ходи и до магазина с нея. И откакто започнала да се занимава с психология стана доста уверена в себе си. Тя е създадена да бъде обичана, да бъде единствената жена за мъжа до нея.

„Смятам, че съм най-красива, прекрасна, добра и заслужавам да имам всичко, за което си помислям“, дословно ръси самочувствие тя. Следват цитати, които е прочела някъде под марката „Паулу Коелю“ (писателят няма вина за имиджа му у нас).

И призовава дамите да застанат пред огледалото и да си кажат: „Аз съм принцеса и заслужавам да бъда обичана, обожавана, обгрижвана и единствената жена за мъжа до мен“. И допълва дочутата отнякъде мантра, че ако казваш желанията си на глас – те ще се сбъднат.

Въпросната „психоложка“ е толкова смешна и жалка, че първосигналната реакция е да излезеш до аптеката и безвъзмездно да ѝ закупиш необходимите хапчета. Да, предизвиква масова ирония, която тя едва ли ще разбере. Но дори само една жена да отиде до магазина с корона вече ще е жалко. Не, всъщност е тъжно...

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари

Льольо ( преди 5 години )
Мда. Все пак някой трябва да казва нещата с истинските им имена.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Съпричастен ( преди 5 години )
Гледайте какво правите с тия статии - засрамихте момичето, и си изтри личния профил и официалната страница във фейсбук! Бива ли такива злоба и завист!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
.????.?. ( преди 6 години )
Каква е тая хейтърска статия?Коя е тая и защо изобщо й отделяте време внимание и т.н... Май нещо не могат да поделят с авторката
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар