IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бедствие на седмицата: Мишо Шамара и говедата

27 май 2018 09 30

Рапърът с обидни думи за българите, хан Аспарух и хан Крум

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Популярният рапър Мишо Шамара се извика от Щатите на тема българска история, като не спести и обидни квалификации.

Той разбуни духовете и сравни действията на хан Аспарух с тези на Османската империя, а хан Крум се държал комплексарски и действал като лайно. В края на видеото той се обръща към част от българското общество с обръщението: „Говеда“.

Шамара е цар на тема генерализиране и често си служи с обиди. Да, успява да привлече вниманието към себе си, дори се зараждат дискусии, което не е толкова лошо. Цялостното му поведение обаче не кореспондира с подобно желание.

Как да спориш дали хан Крум е „боклук изпърдян“, докато той плюе в бутилка? Да, всеки има право на мнение, но тук няма как да не си припомним крилатата фраза, че най-големият проблем на социалните мрежи е фактът, че всеки си говори каквото си иска.

Ако Шамара търси известност, по някакъв нелеп начин я постига. Но не е ли по-добре за него да показва пълните зали и клубове по време на последното му турне у нас? Като какъв иска да бъде познат – като изпълнител или като плюещ семки от диня и храчещ в бутилка?

Помним и нелепите му политически напъни у нас преди да замине в Щатите. Най-малкото, което може да се каже за този период в живота му е непоследователност. Но той си отговаря за това.

И защо съди и квалифицира българите, които за разлика от него по някакъв начин се борят да живеят у нас? Хубави, лоши, те са тук. И може да бъде сигурен, че немалка част от тях си харесват повече живота от неговото гурбетчийство.

Когато си известен е хубаво да провокираш, но с някаква мярка. Признак на слабия е да обижда. Мишо се оказа слабак, а поведението му във видеата, които споделя няма как да бъде гордост дори и за „говедата“.

А иначе на тема животът на българите – нали призна, че никога няма да се връщаш, в САЩ ти е екстра. Защо е това вълнение при твоят хубав живот? И вместо исторически анализи – напиши някое парче. Феновете ти ще избухнат.

Ако искаш да се бориш срещу „хейтването на малцинствата и бежанците“ – не става от колата. Върни се, бори се, може и някой да те последва. Отдалеч изглеждаш същия хейтър, нищо повече.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари

Васил Василев ( преди 5 години )
Това не е пи ар, това е простотия, за която плаща цял народ. Ако иска да се бори за нашите права и свободи да се върне в България и д се бори с за тях, както правят хиляди българи получавайки най- ниските песни и заплати от цяла европа. И дано да е политически независим.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар