IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подсъзнанието на изтривалките може всичко

9 февруари 2010 10 00

Малко "майнд-пауър" брътвежи

Не огледалото лъже, а очите. Снимка: Dreamstime

Не огледалото лъже, а очите. Снимка: Dreamstime

Така. За жените изтривалки. А не е ли по-право да се каже „за жените, които се мислят за изтривалки“?

Изобщо не мисля да ви занимавам с езотеричните теореми от книгите на разни псведо – духовни донори на човешка надежда или проводници на божественото, които те приканват да купиш поредната им книга, касета и MP3 Player (само за 29.99), защото били станали милионери посредством методите, описани у тях.

Нито мисля да развявам разни феминистки флагове, да сбирам всичко живо, което притежава вагина и да повеждам безсмислени битки срещу мъжкото човечество.

То все пак си е доста необходимо, да не говорим за физиологическите и емоционални ползи от него.

Просто никой на този свят не се е родил нито изтривалка, нито парцал, нито гъба за миене на чинии. В този неравен свят, единственото, което ни е дадено е един равен старт.

В самото начало, душите ни не са нищо друго, освен неизписани страници. По какъв начин ще ги попълним и какъв облик ще придобият те – това зависи единствено и само от самите автори.

Всеки от нас живее в собствена вселена, толкова различна от тази на стоящия до нас в автобуса, например, че е чак плашещо.

Ако не ви се вярва, просто започнете да наблюдавате хората около вас и, вместо да ги укорявате за безумно струващите ви се действия и мисли, опитайте се да опознаете мястото, от което идват.

Тези отделни вселени са проекции на индивидуалното светоусещане на всеки от нас. То пък е продукт на всичко онова, което се е случило в живота ни, от заобикалящата ни околна и социална среда, от зависещите или независещите от нас обстоятелства, от собствените ни страхове, комплекси и убеждения.

Жени - изтривалки няма.

Има жени, които са възприели тази роля в собствения си свят.

И докато не решат да погледнат себе си по друг начин, никоя обичаща себе си и бореща се за социална правда приятелка, която им отишла на гости, не би могла да им помогне. Тъжно, но факт.

Когато едно човешко същество е решило да пренебрегне себе си заради някакви по-висши цели (според него), като съвместно съжителство с някакъв кретен, който го възприема само като патерица на собственото си разклатено его,не е нищо друго, освен собствен избор.

Щом „жената – изтривалка“ смята, че не би могла да бъде желана от никого, то така и ще бъде.

Щом възприема себе си, като „сопол – досаден, ненужен, който се изхвърля с кърпа“ - ами добре, свободна е да живее хремавия си живот в грипавата си вселена.

Ние сме това, което мислим за себе си. Огледайте се около себе си – в офиса, по улицата, в очите на близките, и най-вече, хубавичко се погледнете в огледалото.

Пътят към повсеместната любов и обожание на околните е толкова простичък, че твърде често не го забелязваме: това е пътят към собственото ни сърце.

Изглежда изтъркано, като не сменяна от години изтривалка, но е вярно.

Красивите са красиви, защото се възприемат като такива. Музите са музи преди всичко на собственото си вдъхновение. Смелите просто не познават думата „плахост“.

Обичайте се и просто няма начин да се озовете пред прага, пред външната врата на вашата вселена. Просто не е логично. А природата не обича нелогичните работи.

А сега ви оставям и отивам скок – подскок през кишата към „Славейков“. 

КоментариКоментари

Baba Pena ( преди 14 години )
in_finity ( преди 14 години )
Щастието и усещането за него, според мен, е нещо много относително. Колкото пъти попиташ, толкова различни отговори ще получиш. Може би от различното разбиране за щастие, идва и различното усещане за него. Затова жената -"изтривалка", според някои ще погледне с недоумение, ако я запиташ защо търпи това или онова. Може би така и харесва. Друг е въпроса ако тя осъзнава това като несправедливост и мълчаливо, въпреки несъгласието си приема и понася всичко..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sanuishkata ( преди 14 години )
Това откъс от някоя мотивационна книжка за емоционални инвалиди ли е? Базови и разхвърляни разсъждения за тийнейджърки, тепърва поели по пътя на себепознанието, плюс задължителните за този тип литература "Обичайте се" и "Вие сте силни, смели и красиви". Да не говорим за "равния старт", нещо, което не съществува, никога не е и няма и как да съществува. Изобщо при цялото ми уважение за труда, статията за мен е слаба.Сега слагайте минусите, трийте ме и прочее.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
male-male ( преди 14 години )
Радвай се, че не си ми жена, какъвто съм увреден и комплексиран боят всяка вечер щеше да ти е "вързан в кърпа"! :-Р~
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
keiti ( преди 14 години )
Togava se prisuedinqvam kum tvoqta armiq;)Ako te iznasilqt, prebiqt i pro4ie ujasii, ne vinagi si iztrivalka. No da pozvoli6, dori i podsuznatelno, da robuva6 na drug 4ovek ili na nqkakvi postulati e druga istoriq.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
male-male ( преди 14 години )
Защитавам тезата, че жената, която е жертва не е непременно "изтривалка", струва ми се много грубо това. Понеже в различен контекст всеки от нас, бидейки жертва на някаква форма на комформизъм, би могъл да се нарече "изтривалка".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Stardust ( преди 14 години )
Е, хубаво е да се бори и за добра кауза. Аз лично не разбрах ти какво защитаваш. Това, което си цитирал, има съвсем друг уклон. Че е лесно да следваш правила и да се слееш с тълпата, вместо да създаваш нови свои и да си лидер. А темата не е за това.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
keiti ( преди 14 години )
Samo ne razbiram za kakvo se bori6 - za6titava6 ili huli6 izrtivalkite? Dali sa "dostoini za uvajenie" ili stradat ot "zaguba na li4nostta"?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
male-male ( преди 14 години )
male-male ( преди 14 години )
http://otves.org/bg/index.php?option=com_content&task=view&id=233&Itemid=99999999
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар