IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оставете развода за след Нова година

3 декември 2013 15 40

Особено ако имате деца

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Разводът е тежко нещо без значение от времето, в което се случва. Но ако конфликтът между двама съпрузи с деца ескалира около коледните празници, ситуацията може да се превърне в непоносима.

За съжаление, не можем да избираме кога бракът ни ще се скапе... всъщност едва ли изобщо бихме искали да се стигне дотам. И все пак ако не можете да понасяте половинката си, трябва ли да се преструвате заради децата и да изживеете още 1-2 съсипващи ви седмици? Или е по-добре всичко да приключи сега?

Различните специалисти по семейни отношения разясняват детайли и последици от едно такова решение по празниците.

Според д-р Джейн Грийр, експерт във връзките, двойките, които се разделят/развеждат по Коледа, са „осъждани“ повече и печелят негативизъм, гняв и вина от хората около себе си. Според дамата е по-добре да отложите раздялата за следващата година, пише в. HuffPost.

По Коледа роднините се събират и живота на всеки става обект на коментари. В тези дни родителите се стараят да зарадват децата си максимално. Често цялата тази суматоха оказва психическо напрежение, което може да ескалира в скандал с половинката. Повечето хора искат да бъдат перфектни във всичко и се товарят с хиляда неща, но така натоварват и партньора си, който от една страна търпи настроението им, а от друга – изпълнява хилядите им нареждания. Ако семейството по принцип има проблеми, то подобен стрес може да ги увеличи многократно и обстановката у дома да стане непоносима.

Д-р Грийн съветва да намалите агресивното поведение и да отстъпвате повече. Макар това да не ви поставя в най-изгодната позиция и да не излекува проблемите ви, може поне да ви спаси от срамен скандал и раздяла в дните, в които целият свят празнува и се наслаждава на семеен уют и топлина.

Ако си струва да направите някакви компромиси, то направете ги по Коледа. Един поглед към децата ви, ще ви даде необходимия кураж. Те имат способността да виждат магията във всичко и да ни напомнят кое е специално, важно... и възможно!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари