IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблемите, които само обсебените от козметика ще разберат

29 декември 2014 11 01

Кои са те и притежавате ли някои от тях?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Коледните празници и краят на годината са чудесен период за обобщение на това, което сме свършили успешно през изминалите дни.

Ако към това добавим и списъците с новите „върхове“, които искаме да покорим и лошите неща, които да изкореним както от характера, така и от живота си, със сигурност ще започнем следващата година една идея по-мъдри и целенасочени.

Съществуват обаче малките „лоши“ черти, които е добре да запазим. Не за друго, а за собствено удоволствие.

Тук говорим основно за този тип малка мания, свързана с козметиката. Всяка жена я има в една или друга степен и е добре да извлечем позитивите от нея – имаме много богата обща култура за голяма част от продуктите и успяваме лесно и безупречно да селектираме това, което е най-добро за нас.

Помислихме доста и събрахме на едно място най-големите проблеми, които обсебените от козметиката дами притежават и е добре да запазят някои от тях и през 2015 година.

Лосионите

Често дамите стигат до един определен момент, в който осъзнават, че имат повече полупразни шишенца с лосиони и буквално не знаят какво да правят с тях. Проблемът е в твърде многото място, което те заемат и реално абсолютно недопустимото смесване на различните продукти в един флакон.

Съветът ни тук е да запазите любознателната си черта и да продължавате да опитвате нови и нови марки... но не и преди да приключите напълно с продукта, който използвате в момента.

Лак за нокти

Дошла ви е музата да сътворите новото произведение на изкуството върху своите нокти, но желанието ви бързо отминава след като ви отнема над 20 минути да решите кой цвят да изберете.

Разнообразието в цветната палитра винаги е плюс, но можеше да инвестирате това време вместо в чудене, в подреждане и премахване на продуктите, които са на доста време и със сигурност няма да използвате повече. Така ще освободите място за нови попълнения и ще избегнете разочарованието на старите и засъхнали лакове.

Червилата

Вманиачените в козметиката дами имат сериозен проблем с количеството продукти, което носят в чантата си ежедневно. Сигурни сме, че ако сега отворите любимия си аксесоар, ще намерите поне 5 различни червила, моливи за устни, гланцове или балсами.

Освен че внася значителна тежест в чантата, това „струпване“ може да доведе до неприятни последици като размазано яркочервено червило върху цялата вътрешна част. Знаете колко трудно се чисти естествената кожа.

Допълненията

Сред едни от задължителните ни покупки през седмица влизат някои от най-необходимите козметични продукти. Такива са лосионите за почистване на грим, памучните тампони, хидратиращи кремове и естествени масла. Ако след като се приберете у дома и отворите плика с покупките, а вътре откриете, че сте закупили поне два нови продукта, които никога не сте използвали – може би и вие имате твърде силно влечение към козметиката.

Съветваме ви да се придържате към предварително зададения списък. Ако все пак не издържите на изкушението да изпробвате нещо ново, гледайте да е продукт от същия тип, който така или иначе е на свършване. По този начин ще успеете да комбинирате смяната без да се налага да се справяте с натрупването на шишенца.

Намаление

Да, всички се радваме, когато видим любимия ни продукт намален. Това означава, че ще можем да спестим пари или да си закупим поне още едно нещо. Ако обаче ви идва да се разплачете само при вида на табелка „Промоция“, може би е добре да охладите малко страстите.

Новите продукти

Безспорно обичаме да опитаме новата си придобивка колкото може по-рано, за да ѝ се порадваме като малко дете пред коледна елха. Добре е да не минавате границите и колкото и да ви се иска да си легнете с новото червило, да не забравяте за всички вреди, които какъвто и да е грим може да нанесе, ако се остави за цяла нощ върху кожата.

Парфюмите

Освен че обичаме постоянно да сме в крачка с най-новите продукти от козметичната индустрия, любимо ни е да усетим познат аромат върху някого. Чувстваме се толкова горди от избора на другия човек, че сякаш сме провели дългогодишно обучение и виждаме плодовете на своя труд. Всичко това е абсолютно нормално. Но ако успявате да познаете 10 от 10 аромата дори и на непознати, минаващи покрай вас, може би е време да си дадете малко почивка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари