IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 причини за скандал по празниците

26 декември 2014 10 10

Битовизмите не прощават дори и в тези свети дни

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Коледните празници са едни от най-стресиращите дни в годината. Не само, че тогава се сблъсквате с всякакви хора, семейният ви бюджет минава на минус, а и скандалите с половинката зачестяват.

Ето и за какво най-често се карат партньорите по време на празниците:

1. Кой да сготви семейната вечеря?

Вярвате или не, има мъже, които държат да сложат престилката, определяйки себе си като по-добри готвачи, особено за ястията с месо.

2. Къде да прекарат празниците?

Чии родители и приятели са с предимство? Това е въпрос, пред който двойките се изправят всяка година. За да няма обидени, най-лесно е да редувате близките всяка година.

3. Дали да отидат някъде на вечеря или да останат у дома?

Най-важното е да се чувствате комфортно. Не е нужно да робувате на някакви традиции, само и само да се впишете в коледния дух. Може да си го създадете и у дома.

4. Колко пари да изхарчат за празниците?

Отношението към роднините и близките не е еднакво, така че е съвсем логично да искате да похарчите за едни повече, а за други по-малко.

5. Колко да похарчите един за друг?

Като цяло не е практика партньорите да обявяват цена за подаръците си, но пък това ще спести неудобството единият да се почувства по-малко оценен.

6. Защо единият трябва да работи и по празниците?

Често това не зависи от самия човек, а от работата и задачите му. По-добре не подхващайте този спор, защото винаги води до задънена улица.

7. Единият пие много по празниците

Коледа е, така че поне този път може да му спестите лекцията.

8. Изкуствено или естествено коледно дърво?

Вярвате или не, този битов въпрос също е в основата на много скандали. Разбира се, естественото дърво е някак по-празнично, но кой ще чисти след него?

9. Защо мъжът не помага на половинката си достатъчно, когато са домакини на коледно парти?

Може би, защото той като цяло не помага при подобни инициативи. Ако досега не сте научили отговора на въпроса си, то Коледа не е точният момент да го задавате.

10. Кой ще контролира дистанционното?

Решете проблема като се снабдите с два телевизора.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари