IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Déja Vu моменти за сладък живот

16 декември 2014 13 24

Празниците са винаги по-хубави с чаша ароматно вино

Déja Vu моменти за сладък живот

Декември е може би най-празничният месец от цялата година. Той е наситен с приятни емоции, споделени мигове, пътешествия за ума и сетивата.

Празниците са времето, в което човек се чувства наистина жив – забравил ежедневните тревоги, усещайки топлината на любимите си хора, зарадван с хубави подаръци и наслаждавайки се на вкусните празнични ястия и напитки.

А един празник няма как да бъде съвършен, ако не се чува звънливото почукване на чашите.

Няколко глътки ароматно вино дори могат да отключат дежавю моменти – от онези, най-прекрасните. Като например романтично пътуване с любим човек в Париж, силна прегръдка след дълга раздяла, чувство на искрено непринудено щастие.

Подобни емоции са особено характерни за празничния сезон в края на годината, когато хората се изпълват с надежда за бъдещето. А каква по-добра компания от ароматно вино, което да предизвика сетивата и да усили чувството ви на задоволство?

Точно такъв ефект имат вината Déja Vu на изба „Домейн Бойар“. Тяхната нова романтична колекция е направена специално за хората, които знаят, че хубавият живот има и сладък вкус – просто трябва да знаеш какво да опиташ:

Déja Vu Rose е една сочна феерия от вкус и аромат, типични за прекрасния френски сорт малбек. Това вино впечатли дори експертите от най-авторитетния конкурс за розе вина в света – Mondial du Rose в Кан, които отличиха неговите качества със сребърен медал.

Цветът му на светла малина веднага привлича вниманието, а интензивният му плодов аромат впечатлява с нюанси на червени плодове – череша, ягода, английски бонбон и фин карамел. Вкусът предлага великолепна хармония с дължина и структура, и един траен финал със съблазнителен плодов спомен.

Вкусно вино, което е чудесно както за самостоятелна консумация, така и в съчетание с вегетарианска кухня, паста, пица, риба, морски дарове, пикантни блюда, пиле, средно меки и твърди сирена.

Златистозеленият цвят на Déja Vu Sauvignon Blanc 2013 е отчетлив знак, че ще имате среща със самата свежест в аромат на зеленина, пъпки касис и плодове със зелена кора. Вкусът е елегантен със сочна дължина и трайно усещане за плодове.

Виното се съчетава прекрасно с ястия от средиземноморската кухня, с гъши дроб и повечето сирена.

Déja Vu Мerlot 2013 пък направо ви приканва да хванете самолета за Париж и да се потопите в магичната му феерия от светлини.

Цвят рубинен, с топла дъга и ароматен букет от червени плодове с нюанси на благороден дъб, канела и синя слива подсилват чувствеността и топлината на това вино. То е много подходящо за съчетание с барбекю, свинско, телешко и агнешко месо, твърди сирена и печени меса.

За да бъде вкусовото ви изживяване на най-високо ниво, не забравяйте, че е най-добре да консумирате виното в температурния диапазон от 16 до 18 градуса.

Празниците винаги са по-приятни с подходящите компания и вкус!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари