IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аксесоарите на 2014 година

26 декември 2014 06 34

Тенденциите при бижутата

Снимка: Louis Vuitton

Снимка: Louis Vuitton

Аксесоарите са сред най-предпочитаните начини да се разнообрази една визия. Колкото и перфектен да е един силует, актуалните тенденции при бижутата са способни да зададат конкретен цялостен стил и настроение.

Красиви гривни с богати инкрустации, масивни плетеници и специални висулки със символика описват последните колекции с аксесоари на дизайнерите висша мода.

Тъй като знаем, че именно те задават цялостното движение и посока на развитие на модата, голяма част от масовите производители създават подобни изделия в интерес на всички видове вкус на потребителите.

Обръщаме се към първоизточниците на модните течения, за да обобщим най-актуалните тенденции при бижутата на 2014 година.


Масивни камъни

Задължителните бижута за женския гардероб очертаха едно настроение към максимализъм и комбинации, изпълнени с обем. Колекцията за есен-зима 2014 на Gucci представи масивни гривни с големи блестящи камъни, редувани с матови такива. Визията на ювелирното изделие е завършена със сложна плетеница и задължителното за модната къща брандиране под формата на обсипана с блясък висулка в логото на Gucci.

Традиции

Много преди създаването на модата като отделна индустрия, различните народности са използвали бижутата като символ на своите традиции и вярвания. Вплитането на историята на мултикултурните общества е основна отправна точка в създаването на бижута за креативния директор на Balmain. Огърлиците се характеризират с масивно наслагване на обемни елементи, решени в златно. Закопчалките обхващат цялостно моделите, завършвайки визията в контраст от изчистен дизайн.

Креативност

Винаги печелившата тактика за интерпретиране на креативността в бижута е основна концептуална линия за бижутата на Celine за 2014 година. Модната къща представя на широката аудитория модели пръстени, изработени като че от малки кукички, свързани с масивни цветни камъни. Подобен аксесоар е способен да внесе закачлива нотка във всеки един силует.

Цвят

Понякога само една-единствена масивна гривна е абсолютно достатъчна. Особено ако е обсипана с многобройни цветове и различни комбинации в геометрични форми. От Chanel отвориха съвсем нова страница с навлизането на тази тенденция и материализираха разнообразието и широкото поле за вдъхновения при бижутата. Вплитането на емблематични за модната къща символи винаги се е отдавало на кайзер Карл, който умело поставя перлата на Chanel в центъра на ярките цветове.

Самостоятелно

Сред една от тенденциите при бижутата на 2014 година се затвърди иновацията за носене на единични бижута. Louis Vuitton хванаха вълната на новото течение и създадоха своите обеци в златно. Моделът е само един, решен в издължена форма, вдъхновена от емблематичните за модната къща чанти за пътуване. Обецата представлява съединяване на четири отделни елемента, които контрастират един с друг по плътност и форма. Умелото вплитане на иконичното V се явява своеобразно брандиране с един от символите на Louis Vuitton.

Можете да разгледате пълната ни селекция на бижутата от 2014 година в галерията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари