IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новогодишна баклава

30 декември 2011 15 38

Както си му е редът

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

500 гр кори за баница

750 гр захар

300 гр масло

250 гр орехови ядки

20 мл лимонов сок

Начин на приготвяне:

Корите се нареждат една върху друга, между тях, за по-голяма височина се слагат нагънати кори. Това ще трябва да ви го покаже някой, който вече го е правил.

Когато се наредят две трети от корите, се слага плънка от смлените орехи.

Нареждат се останалите кори и баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, ромбове или квадрати

Залива се равномерно с кипящо масло или маргарин и се пече на 180 градуса до зачервяване.

Ако не се изпече до зачервяване, баклавата ще остане тестена.

След като изстине, баклавата се залива с хладък сироп, сварен от захарта, 1 литър вода и малко лимонов сок

След един час сиропът, който не е поет от баклавата, се отцежда, кипва се наново и с него отново се залива десерта

Баклавата се поднася след няколко часа или на другия ден. Можете да я украсите с натрошен шам фъстък или с тънки резенчета лимон.

Автор - снимка

КоментариКоментари