IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пиле Алфредо с фарфале

17 януари 2013 11 00

Лесна и бърза рецепта за любителите на италианската кухня

Снимка thepioneerwoman.com

Снимка thepioneerwoman.com

Почти няма българин,който да не обича макаронени изделия, а като добавим към тях сочни и крехки пилешки филенца и пармезан нещата стават още по-изкусителни.

Стига да не сте на диета, можете да опитате тази лесна и вкусна рецепта в италиански стил, която освен това е много подходяща, както за цялото ви семейство, така и за гости. На всичкото отгоре за нея не ви трябват кой знае колко много продукти, а и повечето от съставките ѝ не са скъпи.

А ето я и нея:

Необходими продукти:

300-350 гр макаронени изделия, например панделки (фарфале)

4 супени лъжици масло;

2 цели обезкостени пилешки гърди без кожа;

Сол и черен пипер на вкус;

2 скилидки чесън;

3/4 чаши сухо бяло вино;

3 супени лъжици заквасена сметана;

½ чаша течна сметана за готвене;

3/4 чаши пармезан, настърган на едро;

2 супени лъжици пресен магданоз;

Инструкции за приготвяне:

Сварете тестени изделия според указанията на опаковката, прецедете ги и ги оставете настрана.

Снимка thepioneerwoman.com

Осолете пилешките гърди, загрейте 2 супени лъжици масло в голям тиган на средно висока температура.

Снимка thepioneerwoman.com

Добавете пилешките гърди и ги запържете до златисто кафяво и от двете страни.

Снимка thepioneerwoman.com

След това ги махнете от тигана и ги нарежете на тънки ивици.

Снимка thepioneerwoman.com

Добавете още 2 супени лъжици масло в тигана и нарежете на ситно чесъна.

Снимка thepioneerwoman.com

Запържете го за около 1 минута, след което налейте виното и го оставете на по-слаб огън за още 1 1/2 до 2 минути.

Снимка thepioneerwoman.com

Добавете течната и заквасената сметана, както сол и черен пипер на вкус, като бъркате непрекъснато.

Оставете сос да се сгъсти за няколко минути. Ако стане прекалено гъст, можете да добавите малко пилешки бульон.

Снимка thepioneerwoman.com

Когато сосът е готов го свалете от котлона. Добавете пармезан в тигана, след което изсипете горещия сос върху пастата. Добавете пилето и магданоза, нарязан на ситно. Можете да си добавите и допълнително пармезан.

Снимка thepioneerwoman.com

Сервирайте и консумирайте веднага!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари