IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Говеждо с чушки и юфка

15 февруари 2013 11 40

Вкусна рецепта за любителите не месни ястия

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Говеждото месо е по-полезно от свинското и си заслужава да експериментирате различни рецепти с него, докато откриете няколко, които да ви допадат.

Предлагаме ви едно ястие с говеждо и червени чушки, което може да се сготви с ориз, оризови спагети или юфка.

Ястието е пикантно и много вкусно. Ще ви трябва не повече от половин час, за да го приготвите и като цяло е лесно.

А ето и повече подробности за неговия състав и начин на приготвяне:

Необходими продукти:

1-1/2 кг говеждо месо, нарязано на много тънко;

1/2 чаша ниско натриев соев сос;

3 супени лъжици шери;

2 супени лъжици кафява захар;

2 супени лъжици царевично нишесте;

1 с.л. млян пресен джинджифил;

2 скилидки чесън;

1 чаена лъжичка чили;

2 супени лъжици масло от рапица;

1 глава жълт лук;

2 цели червени чушки;

1 с.л. лют червен пипер;

1/2 пакет юфка/паста;

пресен магданоз.

Инструкции за приготвяне:

Смесете соевия сос, шерито, кафявата захар, царевичното нишесте, джинджифила, чесъна и чилито в един съд. Мариновайте говеждото месо за няколко минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

През това време загрейте 1 супена лъжица масло от рапица в голям тиган на средно висока температура.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това запържете нарязания лук за около минута. Изведете го и го оставете в отделна чиния. Върнете тигана на котлона и запържете чушките за още една минута. После и тях оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Върнете тигана на котлона, добавете останалото масло и 1/3 от маринатата със соевия сос. Оставете ги да врят заедно за 20-30 секунди, а след това сложете вътре и месото. Запържете го докато стане кафеникаво.

След това намалете котлона и добавете към месото лука, чушките и останалия сос и разбъркайте добре. Оставете да къкри на слаб огън в продължение на няколко минути докато сосът бавно се сгъсти. След това изключете котлона.

Снимка: thepioneerwoman.com

През това време сварете юфката. След като е готова я добавете към месото като

Снимка: thepioneerwoman.com

Декорирайте ястието с листа от пресен магданоз и го сервирайте веднага докато е топло

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари