IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апетитни шишчета с бекон и ананас

12 януари 2014 10 30

Рецепта, подходяща както за обикновените дни, така и за специални поводи

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако обичате да експериментирате в кухнята и да съчетавате различни съставки, значи задължително трябва да опитате апетитните шишчета с бекон и ананас. Освен тези на пръв поглед несъвместими храни, към рецептата се прибавят и още няколко много интересни съставки, които не трябва да ви стряскат.

Всичко е въпрос на правилно съчетаване и правилни пропорции. В случай, че вече сте заинтригувани от рецептата, вижте с какво трябва да се снабдите, за да я сготвите:

- ½ чаша сос терияки;

- 3 скилидки чесън – смлян;

- 1 супена лъжица прясно млян джинджифил;

- 1 супена лъжица захар;

- ½ чаена лъжица червен пипер;

- сок от половин лимон;

- сол на вкус;

- 2 стръка праз лук – нарязан;

- пресен ананас – нарязан на парчета;

- 1 килограм скариди – почистени;

- 500 грама тънък бекон – нарязан напречно;

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 200 градуса. Накиснете 30 дървени шишчета във вода за 1 час. Направете маринатата, като комбинирате соса терияки, чесъна, джинджифила, захарта, червения пипер, лимоновия сок, солта и зеления лук. Разбъркайте сместа и я оставете настрани.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Поставете парче ананас върху скарида, а след това увийте всичко в парче бекон. Промушете шиша през продуктите, така че да стоят стабилно на него. Повторете същото нещо с останалата част на ананаса, бекона и скаридите.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Намажете всички шишчета с маринатата, като след това ги печете в продължение на 10 до 12 минути. Извадете ги от фурната и ги намажете отново, а след това ги сложете отново за 7-8 минути, докато беконът и скаридите станат готови.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Сложете ги в чиния и поръсете с нарязания праз лук. Сервирайте топло или със стайна температура.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари