IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великденски тарталети

12 април 2014 08 20

Страхотни десерти, с които да зарадвате гостите си за празника

Снимка: minimalisti.com

Снимка: minimalisti.com

Празниците са специално време от годината за всички хора. След като вече сте декорирали своя дом, време е да помислите за едни от най-важните елементи за Великден – храните, които се нареждат на трапезата. В случай, че търсите идеи за великденски лакомства, с които приятно да изненадате другите, рецептата за великденски тарталети е идеалното предложение за вас. В приготвянето на десерта може да включите и децата, на които със сигурност ще им бъде забавно!

За да превърнете обикновени тарталети в красиви гнезда с птици, вие ще се нуждаете от следните съставки:

- 12 подложки за тарталети;

- 1 – 1 и ½ чаши брашно;

- 1 чаша захар на пясък;

- 1 – 1 и ½ чаена лъжица бакпулвер;

- ¼ чаена лъжица сол;

- ½ чаша масло – меко и нарязано на парчета;

- 1 голямо яйце (оставено на стайна температура);

- 2 големи жълтъка (оставени на стайна температура);

- 1 – 1 и ½ чаена лъжица екстракт от ванилия;

- ½ чаена чаша заквасена сметана;

Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете сухите съставки – брашното, захарта на пясък, бакпулвера и солта. След това добавете останалите съставки – маслото, яйцето, жълтъците, ванилията и заквасената сметана. Разбъркайте добре, докато всички съставки не се превърнат в хомогенна смес. Разпределете сместа равномерно в 12-те форми за тарталети (всяка трябва да е около 2/3 пълна). Печете около 20-25 минути, докато тарталетите се запекат до златисто.

Снимка: minimalisti.com

След като тарталетите са напълно готови, може да започнете да ги украсявате. За да направите шоколадовия маслен крем, ще са ви нужни:

- 2 чаши пудра захар;

- ½ чаша масло (омекотено);

- 1 – 1 и ½/ супена лъжица течна сметана;

- ½ чаена лъжица екстракт от ванилия;

- 1 супена лъжица какао на прах;

- жълта и червена боя за храна;

- сини шоколадови топченца;

- шоколадови и кокосови стърготини;

В голяма купа разбийте маслото, докато не стане гладко и пухкаво. След това добавете пудрата захар, сметаната и ванилията, като през това време разбърквате непрекъснато с миксер.

В малка купа сложете около 2-3 супени лъжици от сместа. Към нея прибавете по равни количества от жълтата и червена боя за храна, за да получите оранжев цвят. Добавете какаото на прах в останалата смес и разбъркайте с миксера до получаване на гладка смес.

Намажете охладените тарталети със какаовата смес.

Снимка: minimalisti.com

Внимателно натиснете по три сини шоколадови топченца върху всеки десерт.

Снимка: minimalisti.com

Поръсете шоколадови и кокосови стърготини около тях.

Снимка: minimalisti.com

С оранжевата смес и специална форма за десерти оформете клюновете върху топченцата. След това разтопете малко шоколад и с клечка направете очи на всяко шоколадово топче.

Снимка: minimalisti.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари