IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тортелини примавера

13 април 2014 09 17

Поредното италианско изкушение

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Италианската кухня е толкова популярна в цял свят най-вече заради една-единствена причина – тя наистина е много вкусна! Любителите на паста и пица със сигурност ще се съгласят с това твърдение. Тортелини примавера е поредното италианско ястие, което би изкушило всеки човек. Хубавото на тази рецепта е, че съдържа разнообразни зеленчуци, както и някоя от обичайните съставки за всяка италианска храна.

За да приготвите тортелини примавера ще ви бъдат необходими около 30 минути и следните съставки:

– 2 супени лъжици масло;

– 1 средно голяма глава лук (ситно нарязана на кубчета);

– 3 скилидки чесън (смлян);

– 3 цели моркова (обелени и нарязани на кубчета);

– 1 чаша карфиол (начупен на малки парченца);

– 1/4 чаша бяло вино;

– 1/4 чаша зеленчуков бульон;

– 1/3 чаша течна сметана;

– 1/2 чаша настърган пармезан;

– сол и черен пипер на вкус;

– 8 цели листа от босилек (нарязани);

– 3/4 чаша шунка (нарязана на кубчета);

– 1 чаша замразен грах;

– допълнително пармезан за сервиране;

– допълнително босилек за сервиране;

– 500 грама тортелини.

Начин на приготвяне:

1. Гответе тортелините няколко минути по-малко, отколкото е оказано на опаковката. Когато са готови, ги изцедете добре.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Разтопете маслото в голям тиган на средно висока температура. Добавете лука и чесъна и разбъркайте. Гответе в продължение на 1 минута.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Към запържения лук прибавете морковите и карфиола. Разбъркайте и гответе отново в продължение на 1 минута.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. В тигана изсипете виното и бульона. Гответе в продължение на 2-3 минути, докато течността намалее и остане съвсем малко.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. След това изсипете течната сметана и добавете солта и черния пипер. Прибавете и пармезана. Отново разбъркайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

6. Когато сместа е гореща, добавете към нея граха и шунката. Разбъркайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

7. Прибавете нарязания босилек и тортелините. Оставете сместа още няколко минути на котлона, като периодично разбърквате.

Снимка: thepioneerwoman.com

8. Сервирайте с допълнително пармезан и стръкче босилек.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари