Италианската кухня е толкова популярна в цял свят най-вече заради една-единствена причина – тя наистина е много вкусна! Любителите на паста и пица със сигурност ще се съгласят с това твърдение. Тортелини примавера е поредното италианско ястие, което би изкушило всеки човек. Хубавото на тази рецепта е, че съдържа разнообразни зеленчуци, както и някоя от обичайните съставки за всяка италианска храна.
За да приготвите тортелини примавера ще ви бъдат необходими около 30 минути и следните съставки:
– 2 супени лъжици масло;
– 1 средно голяма глава лук (ситно нарязана на кубчета);
– 3 скилидки чесън (смлян);
– 3 цели моркова (обелени и нарязани на кубчета);
– 1 чаша карфиол (начупен на малки парченца);
– 1/4 чаша бяло вино;
– 1/4 чаша зеленчуков бульон;
– 1/3 чаша течна сметана;
– 1/2 чаша настърган пармезан;
– сол и черен пипер на вкус;
– 8 цели листа от босилек (нарязани);
– 3/4 чаша шунка (нарязана на кубчета);
– 1 чаша замразен грах;
– допълнително пармезан за сервиране;
– допълнително босилек за сервиране;
– 500 грама тортелини.
Начин на приготвяне:
1. Гответе тортелините няколко минути по-малко, отколкото е оказано на опаковката. Когато са готови, ги изцедете добре.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. Разтопете маслото в голям тиган на средно висока температура. Добавете лука и чесъна и разбъркайте. Гответе в продължение на 1 минута.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. Към запържения лук прибавете морковите и карфиола. Разбъркайте и гответе отново в продължение на 1 минута.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. В тигана изсипете виното и бульона. Гответе в продължение на 2-3 минути, докато течността намалее и остане съвсем малко.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. След това изсипете течната сметана и добавете солта и черния пипер. Прибавете и пармезана. Отново разбъркайте.
Снимка: thepioneerwoman.com
6. Когато сместа е гореща, добавете към нея граха и шунката. Разбъркайте.
Снимка: thepioneerwoman.com
7. Прибавете нарязания босилек и тортелините. Оставете сместа още няколко минути на котлона, като периодично разбърквате.
Снимка: thepioneerwoman.com
8. Сервирайте с допълнително пармезан и стръкче босилек.
Снимка: thepioneerwoman.com
Коментари