IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеи за великденски рецепти с яйца

18 април 2014 09 10

Интересни идеи, с които може да изненадате любимите си хора около празника

Снимка: dailymail.co.uk

Снимка: dailymail.co.uk

Обикновено по празниците хората обичат да се глезят и да си хапват това, което им харесва. В крайна сметка това са само няколко дни, в които дори да се „отпуснете“ при достатъчно силно желание след това може лесно да възвърнете предишните си килограми. Така че не му мислете толкова, а се наслаждавайте на вкусната храна!

Великден е един от най-почитаните празници в България. Обикновено той се свързва с традицията да се боядисват яйца. Именно боядисаните яйца е храната, която присъства в абсолютно всеки дом. Освен под такава форма обаче, вие може да консумирате яйцата и под други форми (например, шоколадови). Все пак този продукт дава голяма свобода на действие.

Първата рецепта, която е подходяща за Великден и включва яйце, е сладката пица Фиорентина. Необходимите продукти за нея са следните:

За основата: 375 грама брашно, 1 чаена лъжичка сол, 1 супена лъжица пудра захар, 7 грама мая на прах, 2 супени лъжици олио и 225 милилитра топла вода. За заливката: Половин бурканче сладко от ягоди, 100 грама бял шоколад, малка шепа листа от мента и малки шоколадови яйца.

Начин на приготвяне: Смесете брашното, солта, захарта и маята в голяма купа, преди да добавите масло и вода, за да направите гладко и еластично тесто. Когато тестото е готово, разточете го под формата на кръг и го поставете върху листа за печене. Гответе в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути. След това го извадете от фурната и го охладете напълно.

Намажете охладения блат за пица с конфитюр и настържете белия шоколад на голямо ренде, за да изглежда като сирене. Завършете с разпръснати листа от мента. Внимателно отворете шоколадово яйце с пълнеж и го сложете в средата на пицата. Настържете малко тъмен шоколад на ситно, за да изглежда като черен пипер.

Влезте в нашата галерия и разгледайте още предложения за великденски десерти с яйца.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )