IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Салата с киноа, домати, моцарела и босилек

17 май 2014 10 49

Перфектна рецепта за почитателите на тази древна зърнена култура

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Предлагаме ви една интересна рецепта за салата с киноа – древна, зърноподобна култура, която се е отглеждала в Латинска Америка още преди 3-4 хиляди години, но стана особено актуална в наши дни, през последните няколко години. Другите основни съставки на въпросната салата са чери домати, моцарела и босилек.

Салатата е красива, ароматна и има възхитителен вкус. Това би могъл да бъде един добър старт за вас, ако досега никога не сте правили ястие с киноа у дома. Приготвянето на салатата ще ви отнеме не повече от 20 минути, а количеството ще стигне за компания от 6 човека.

Ще са ви необходими следните продукти: 1/2 чаша зехтин; 2 супени лъжици балсамико; 1/2 чаена лъжичка сол; 1/2 чаена лъжичка черен пипер – всичко това за дресинга; 2 чаши червена киноа (може и обикновена); 4 чаши вода; 1/2 чаена лъжичка сол; 1 чаша червени чери домати; 1 чаша жълти чери домати (по желание), 220 г прясна моцарела, 24 цели листа босилек.

Инструкции за приготвяне

Комбинирайте зехтина, балсамовия оцет, солта и черния пипер в буркан. Сложете капака му и го разклатете енергично, след което го оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Подгответе киноата, като първо сварите водата (4-те чаши), а след това добавите зърнената култура. Намалете котлона на ниска температура, така че да къкри в продължение на 15 минути или докато водата се абсорбира.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това изсипете киноата върху хартия за печене и я разстелете на един слой, за да се охлади бързо до стайна температура.

Снимка: thepioneerwoman.com

Идва време да я сложите в една голяма купа и да добавите към нея нарязаните наполовина чери домати, както и нарязаната на малки кубчета моцарела. Разбъркайте внимателно салатата и накрая добавете босилека.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като всичко е готово овкусете с дресинга и добавете още сол, ако е необходимо. Добре е да приготвите салатата най-малко два часа преди да я сервирате.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )