IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крем супа от аспержи с козе сирене

19 май 2014 09 23

Лесна, вкусна и полезна

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Крем супата е идеалното ястие за обяд. То засища достатъчно, без обаче да създава неприятно чувство на дискомфорт заради преяждане. Обикновено най-популярните крем супи са от картофи, броколи, моркови и т. н. Ако сте фенове на крем супите, вероятно сте опитвали повечето от тях.

Разнообразието е хубаво нещо, затова несъмнено трябва да пробвате различни видове крем супи. Може би ще ви изкуши идеята за крем супа от аспержи с козе сирене? Несъмнено вкусен и здравословен избор! Още по-хубавата новина е, че четири порции крем супа може да приготвите за скромните 30 минути.

*Бонус хранителна информация за една порция: 255 калории, 9,3 грама мазнини, 33,6 грама въглехидрати, 7 грама фибри, 2,2 грама захар и 10,4 грама протеин.

Необходими продукти:

– 500 грама аспержи (почистени и нарязани на парчета);

– 5 скилидки чесън (нарязани);

– 5 стръка праз лук (нарязани на ситно);

– 4 чаши зеленчуков бульон;

– 400 грама нахут от консерва (изплакнат и изцеден);

– 1/2-3/4 чаша магданоз (нарязан);

– 1 супена лъжица зехтин;

– 1 чаена лъжичка лимонов сок;

– 1 супена лъжица кедрови ядки (препечени и ситно нарязани);

– 4 супени лъжици козе сирене (по 1 лъжица за порция);

– половин чаена лъжица сол (или повече на вкус);

– черен пипер на вкус;

– ¼ чаена лъжица лют червен пипер.

Снимка: pickyeaterblog.com

Начин на приготвяне:

1. Нарежете зеленчуците. В голяма тенджера добавете зехтина, лука и чесъна. Температурата на котлона трябва да бъде над средната. Не позволявайте на чесъна да прегори.

Снимка: pickyeaterblog.com

2. След около 5 минути добавете зеленчуковия бульон и нахута. Увеличете температурата на котлона. След това сложете аспержите и изчакайте, докато омекнат. Прибавете половината от магданоза и всички подправки. Разбъркайте добре.

Снимка: pickyeaterblog.com

3. След това разбийте сместа с пасатор, докато получите хомогенна смес. Прибавете останалата част магданоз и кедровите ядки. Пасирайте отново.

Снимка: pickyeaterblog.com

4. Сервирайте супата в подходящ съд и добавете още подправки на вкус. Сложете и една лъжица козе сирене отгоре.

Снимка: pickyeaterblog.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )