Индийската кухня е специфична и не е по вкуса на всеки. Тя е много ароматна, леко или повече люта и много по-различна от това, което сме свикнали да ядем в България. Някои от хората, решили да експериментират и да опитат някое индийско ястие обаче, остават запленени от вкуса на тази азиатска кухня. Неслучайно в страната ни има не един и два индийски ресторанта.

Ако все още не сте опитвали някое индийско кулинарно изкушение, имате възможност да се поправите. Ако пък харесвате тази кухня, значи определено ще искате да опитате матар панир.

Всичко, от което се нуждаете са 30 свободни минути в кухнята и следните съставки:

– 2 скилидки чесън – смлян;

– 1 глава червен лук;

– 1/4 до 1/3 чаша замразен грах;

– тофу, нарязано на кубчета (може да използвате колкото искате в зависимост от това колко гъсто ястие искате да се получи);

– консерва с домати;

– вода (в зависимост от желанието за гъстота);

– 5 грама джинджифил;

– 1 супена лъжица кориандър;

– 1 чаена лъжица куркума;

– сол на вкус;

– лют червен пипер на вкус;

– няколко лъжици масло.

Снимка: pickyeaterblog.com

* Бонус хранителна информация за една порция: 151.7 калории, 9.5 грама мазнини, 108 милиграма натрий, 7.5 грама въглехидрати, 1.5 грама фибри, 2.5 грама захар, 7 грама протеин;

Начин на приготвяне:

1. В достатъчно голяма тенджера разтопете една чаена лъжица масло на средно силна температура. Лукът трябва да бъде леко запържен и да стане прозрачен.

Снимка: pickyeaterblog.com

2. След това добавете всички останали съставки (тофуто, граха, доматите, подправките). Разбъркайте добре.

Снимка: pickyeaterblog.com

3. Оставете сместа да къкри в продължение на около 10-15 минути, докато тофуто стане готово за консумация. Когато то е готово, ще изглежда по следния начин:

Снимка: pickyeaterblog.com

4. Сервирайте в купа и изчакайте малко матар панирът да изстине.

Снимка: pickyeaterblog.com