IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енчиладас с пиле

15 юни 2014 08 52

Вкусна рецепта от мексиканската кухня

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Това е една от тези рецепти, които ще ви задържат повече време в кухнята, но пък накрая ще се чувствате горди от резултата.

За да приготвите тези енчиладас с пилешко месо ще трябва първо да се снабдите с царевични питки – тортиля и с крехки, обезкостени пилешки гърди. Ястието не е трудно, въпреки че изисква повече време.

Необходими продукти: 16 пълнозърнести царевични питки; пилешки гърди без кожа; кимион; чили на прах; 1/4 чаена чаша олио/зехтин; една голяма глава лук, нарязана на кубчета; сос енчилада; 3 чаши настъргано сирене чедър/кашкавал; заквасена сметана; кубчета домати и магданоз за сервиране.

Инструкции за приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Запържете питките на котлона, една по една, от двете страни (в тиган на умерен огън) докато станат леко кафяви (за около 30 секунди от всяка страна).

Снимка: thepioneerwoman.com

След това ги оставете настрана. Поръсете пилешките гърди с кимион и чили на прах. Загрейте олиото/зехтина в тигана и ги запържете на среден огън, за 4-5 минути от всяка страна. След това ги сложете в една чиния докато се охладят.

Снимка: thepioneerwoman.com

През това време накълцайте лука на ситно и го запържете в същия тиган, отново в продължение на 4 до 5 минути, докато стане златистокафяв. Може да го карамелизирате с малко захар – по желание.

Снимка: thepioneerwoman.com

Изсипете соса енчилада в тигана и го затоплете на котлона. Потопете всяка царевична питка в него, а след това я поставете върху лист фолио и я напълнете с настърганото сирене чедър/кашкавал, нарязаното пилешко и накрая – с карамелизирания лук. Навийте питката на руло и я поставете в тавата. Повторете това и с останалите тортили.

Снимка: thepioneerwoman.com

Накрая излейте останалата част от соса върху енчиладас и поръсете с останалата част от настъргания чедър/кашкавал.

Снимка: thepioneerwoman.com

Можете да поръсите и с още чили на прах. Печете ястието в продължение на 30 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

Извадете го от фурната и го оставете да изстине за около 15-20 минути. Сервирайте по две енчиладас с топинг от заквасена сметана, нарязани на кубчета домати и магданоз.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )