IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашна сангрия

19 юли 2014 14 32

Как да приготвите вкусната напитка

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

През летните месеци хората обичат да се разхлаждат с любимите си напитки. Освен традиционните коктейли, разбира се, особено подходящо питие за някоя топла лятна вечер е сангрията. Тя е ароматна и с прекрасен вкус.

Може да се каже, че испанската напитка има свой собствен „характер“, заради изобилието от плодове, които са включени в нейната рецепта.

Така че, ако искате да изненадате любимия си човек, да зарадвате гостите си или просто да поглезите себе си, задължително трябва да си направите домашна сангрия.

Добрата новина е, че за приготвянето на тази уникална напитка не се нуждаете от никакви готварски умения. Необходими са ви само:

- 4 бутилки сухо розе (охладени);

- 8 цели праскови;

- 2 чаши малини;

- 1 чаша ягоди;

- 1 бутилка охладено шампанско;

- прясна мента за украса (по желание).

* Продуктите са достатъчни за приготвянето на 18 чаши сангрия

Ето и как да забъркате испанското алкохолно чудо:

1. Нарежете прасковите на парчета. След това ги поставете в достатъчно голям съд, който да може да хване цялото количество течности.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Изсипете розето в съда.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Добавете малините и ягодите (ако има някои по-големи, ги разрежете).

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Една от най-важните особености е да приберете получената смес от вино и плодове в хладилника за минимум 8 часа, за да се охлади добре и виното да усвои от аромата и вкуса на плодовете. Точно преди да сервирате домашната сангрия, изсипете изстуденото шампанско и разбъркайте добре. Не се безпокойте, няма цялата напитка да стане газирана, просто по този начин ще ѝ се придаде малко свежест.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Апостол Апостолов ( преди 9 години )
Това не е сангрия, а боле. Сангрията се прави само от вино и сок от цитрусови плодове.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар