IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доматен тарт

1 септември 2014 09 19

За любителите на чери доматите

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако искате да сготвите нещо нетрадиционно, но нямате много време за излишни експерименти, опитайте доматения тарт.

За неговото приготвяне ще са ви нужни около 45 минути и неособено големи готварски умения.

Ако се чудите какво точно означава думата „тарт“, най-общо казано това означава печен на фурна сладкиш.

Различните вариации на тарт може да включват и солени пайове, точно като настоящата рецепта.

Ето и какви продукти ще са ви необходими за доматения тарт:

– 4 супени лъжици масло;

– 2 големи глави лук – нарязани на тънки ленти;

– Сол и черен пипер на вкус;

– тесто за голям блат;

– 1 или 1/2 чаша настърган кашкавал;

– 1/2 чаша настърган пармезан;

– 3 чаши чери домати (жълти или червени);

– 1 яйце;

– 1/4 чаша мляко;

– 16 листенца босилек.

Начин на приготвяне:

1. Загрейте голям тиган на средно слаб огън. Добавете маслото, лука, солта и черния пипер и гответе в продължение на 20-25 минути, като не забравяте да разбърквате от време на време. Накрая лукът трябва да стане мек и със златист цвят.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Загрейте фурната на 230 градуса. Разточете блата в една голяма по-тънка кора и я сложете в плитка тава.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. След това върху блата наредете настърганото сирене и кашкавал. Сложете лука и накрая доматите.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. В една купа смесете яйцето и млякото и намажете краищата на блата. Печете между 15 и 18 минути, като проверявате дали кората няма да изгори. Ако кората започва да покафенява твърде бързо, намалете температурата на фурната.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. Когато ястието е готово, извадете го от фурната, за да изстива. След 5 минути го поръсете с нарязания пресен босилек, нарежете на парчета и сервирайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари