IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пица с авокадо и пиле

13 септември 2014 09 50

Опитайте нещо по-нетрадиционно

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Вероятно имате своя любима пица, която поръчвате почти всеки път. Не е ли хубаво обаче понякога човек да експериментира? Предизвикателството сега пред вас е да си направите вкусна домашна пица, съчетавайки авокадо и пиле в нея. На пръв поглед тази комбинация от храни може да ви се стори странна, но ако я опитате, няма да съжалите.

Ето и какви продукти ще са ви необходими, за да си сготвите пица с авокадо и пиле:

– 2 цели обезкостени пилешки гърди (разрязани на две половини хоризонтално);

– зехтин за готвене на пилешкото месо и за намазване на тестото;

– сол и черен пипер на вкус;

– 3 цели авокада – зрели, но не прекалено меки (нарязани);

– лимонов сок;

– тесто за пица;

– 230 грама сирене моцарела (нарязано);

– ½ глава червен лук (нарязана на ситно);

– 1 чаша листа от магданоз;

– 1/2 чаша чери домати (нарязани);

– 3 стръка праз лук (нарязани).

Инструкции за приготвянето на пицата:

1. Поръсете пилешките гърди със сол и черен пипер. Загрейте зехтина в тиган. Сложете пилешкото месо в тигана и го гответе по около 3-5 минути от всяка страна.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Извадете го от тигана и изчакайте малко да се охлади. След това го нарежете на тънки продълговати парчета.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Нарязаното авокадо поставете в изцедения лимонов сок и оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Загрейте фурната до 260 градуса. Разточете тестото за пица върху хартия за печене, докато стане достатъчно тънко и голямо. Намажете със зехтин и поръсете със сол и черен пипер.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. След това върху тестото наредете моцарелата, авокадото и пилето. Поръсете с червения лук и сложете да се пече. Може да добавите още подправки, ако желаете.

Снимка: thepioneerwoman.com

6. Печете пицата в продължение на около 15 минути или докато кората стане златиста и сиренето се разтопи.

Снимка: thepioneerwoman.com

7. Извадете пицата от фурната и поръсете с нарязания магданоз. Сложете още чери доматите и нарязания праз лук.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари