IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крем супа от карфиол с бекон

25 октомври 2014 13 00

Идеална за обяд или вечеря

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Крем супите са вкусни и питателни. Те са чудесен избор за обяд или вечеря, особено в студеното време, когато човек има нужда да се стопли с нещо приятно. Ако идеята ви се струва привлекателна, то опитайте крем супата от карфиол с бекон и кашкавал. За нейното приготвяне ще ви е нужен по-малко от час, а резултатът определено ще ви допадне.

Ето и кои са продуктите, с които трябва да се снабдите за 10 порции крем супа:

– 4 филийки тънък бекон – нарязан на малки парченца;

– 1 глава бял лук – нарязан на ситно;

– 1 глава карфиол – накъсана на малки „розички“;

– ½ чаена лъжичка черен пипер;

– 1,5 литра зеленчуков бульон;

– ½ опаковка масло;

– ¼ чаша брашно;

– 2 чаши пълномаслено мляко;

– 1 чаша сметана за готвене;

– ¼ чаша заквасена сметана;

– 3 чаши настърган кашкавал;

– 2 супени лъжици нарязан магданоз;

– сол на вкус.

Начин на приготвяне:

1. Запържете парчетата бекон в тиган или тенджера на средно-висока температура. След това ги извадете и ги поставете върху хартиена кърпа, за да попие мазнината. Поставете бекона в подходяща купа и го оставете настрани.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. В голяма тенджера добавете лука и го пържете в продължение на 3-4 минути. Добавете карфиола, поръсете го с черния пипер и солта по ваш вкус, и накрая разбъркайте. Гответе в продължение на 3-4 минути, докато карфиолът започне да придобива кафяво-златист цвят.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Изсипете зеленчуковия бульон, разбъркайте и намалете температурата на котлона. Оставете карфиолът да къкри в продължение на 15 минути. По желание може да използвате пасатора в процеса на готвене или накрая.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. В тиган или тенджера разтопете маслото. Поръсете с брашното и разбъркайте, докато се образува хомогенна смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. След това добавете млякото и продължете да готвите, докато се сгъсти. Накрая добавете сметаната за готвене, разбъркайте добре и премахнете от котлона.

Снимка: thepioneerwoman.com

6. Изсипете бялата смес в тенджерата с карфиола. Увеличете температурата на средно-висока и оставете супата да кипи за 3-5 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

7. Намалете температурата до ниска и добавете заквасената сметана и по-голямата част от кашкавала. Разбъркайте добре, докато той се разтопи.

Снимка: thepioneerwoman.com

8. Добавете магданоз и още черен пипер при желание. Разбъркайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

9. Изсипете от супата в подходяща купа. Добавете още кашкавал и бекон. Сервирайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Баба Жана ( преди 9 години )