IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сладки печени картофи

4 ноември 2014 16 21

Вкусно изкушение, с което да се поглезите

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Пържените картофи са един от най-големите грехове на здравословното хранене. И макар да съветваме хората да се хранят по правилен начин, винаги сме подкрепяли мнението на специалисти, че прекалено строгите ограничения не водят до нищо добро. Ако по принцип се храните здравословно и в даден момент ви се дояде шоколад – хапнете си няколко парченца, в това няма нищо лошо.

Същото важи и за пържените картофи, които макар и доста нездравословни, са ужасно вкусни и от време на време бихте могли да си хапвате по малко от тях. Ако идеята все пак не ви се струва приемлива, опитайте рецептата за сладки печени картофи – доста по-полезен компромисен вариант. Нужни са ви ограничено количество продукти, а резултатът е повече от задоволяващ.

Необходими продукти:

– 6 големи сладки картофа – обелени и нарязани на тънки пръчици;

– 1 пакет масло;

– 2 скилидки чесън – пресован или нарязан на ситно;

– 1 чаена лъжичка сол;

– 1 чаена лъжичка чили на прах;

– 1/2 чаена лъжичка черен пипер;

– 1/2 чаша майонеза;

– 2 супени лъжици кетчуп;

– сол за поръсване;

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 230 градуса. Разтопете маслото и премахнете пяната. Добавете чесъна, 1 чаена лъжичка сол, чилито на прах и черния пипер. Разбъркайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. В голяма купа сложете нарязаните сладки картофи. Залейте ги с разтопеното и осолено масло. Разбъркайте картофите, за да може всяка пръчица да се омазни.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. След това разпределете картофите в една или две тави и ги сложете да се пекат във фурната между 15 и 17 минути. Когато са готови, извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят за 5 минути. Осолете ги по ваш вкус.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. В купичка смесете майонезата и кетчупа. Разбъркайте добре и сервирайте заедно с картофите.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари