IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лингуини с кейл и бял боб

10 ноември 2014 11 01

За любителите на вкусната и здравословна храна

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Макар че от името на рецептата няма как да разберете, че в нея се съдържа чесън, ние трябва да ви предупредим за това. Все пак има някои хора, които не харесват тази подправка, макар че нейните полезни свойства не са едно или две.

Чесънът е любима храна на много кулинарни майстори, тъй като придава един неповторим вкус на всяко ястие. Освен това да не забравяме, че чесънът има противовъзпалителни свойства, които го правят полезен за сърцето, общото здраве и намаляват риска от рак.

Едно от най-хубавите неща е, че само за 30 минути ще се сдобиете с вкусна вечеря или обяд, който съчетава вкусното и здравословното. От общото количество продукти може да направите четири порции лингуини с кейл и бял боб, като всяка порция съдържа 377 калории.

* Бонус: Подробна хранителна информация за една порция: 377 калории, 8,4 грама мазнини (2,3 грама наситени), 510 милиграма натрий, 60,9 грама въглехидрати, 10,7 грама фибри, 2,8 грама захар и 17,3 грама протеин;

Снимка: pickyeaterblog.com

Необходими продукти:

– 230 грама пълнозърнести лингуини;

– 1 супена лъжица студено пресован зехтин;

– 1/4 чаша нарязан пресен чесън (около 10 скилидки – нарязани на ситно или смлени);

– 450 грама бейби кейл;

– 420 грама бял боб от консерва – измит и изцеден;

– 1/2 чаена лъжичка черен пипер;

– 1/2 чаена лъжичка сол;

– доматен сос за паста – загрят (няколко супени лъжици на порция);

– настърган пармезан (2 супени лъжици на порция);

Начин на приготвяне:

1. Сгответе лингуините според указанията на опаковката, изцедете водата и ги оставете настрана.

Снимка: pickyeaterblog.com

2. Загрейте зехтина и чесъна в голям тиган на средна температура. Когато чесънът започне да „цвърчи“, добавете кейла. Гответе в продължение на 5 минути, като разбърквате от време на време.

Снимка: pickyeaterblog.com

3. Добавете боба, черния пипер и солта. Гответе в продължение на три минути или докато прецените, че комбинацията от продукти е готова.

Снимка: pickyeaterblog.com

4. В чиния сложете ¼ от лингуините, ¼ от сместа с боба и кейла, няколко супени лъжици от соса за паста и 2 супени лъжици настърган пармезан. Поръсете с черен пипер.

Снимка: pickyeaterblog.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари