IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сандвичи с нахут

17 ноември 2014 10 00

Един по-нетрадиционен обяд

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Забравете за всички видове сандвичи, които сте яли до този момент. Със сигурност не сте опитвали сандвич с нахут. Самата идея може да ви се стори малко странна, но това е само на първо четене. Сандвичът с нахут е по-скоро подходящ за обяд, отколкото за закуска. Той е чудесна възможност да снабдите организма си с много полезни вещества и да опитате нещо нетрадиционно.

Всичко, което трябва да направите, е да отделите около 45 минути за приготвянето на шест порции от сандвича с нахут и да се снабдите с необходимите продукти.

* Бонус хранителна информация: 370 калории, 10,4 грама мазнини (1,8 грама наситени), 57 грама въглехидрати, 586 милиграма натрий, 15,8 грама протеини, 9,9 грама фибри.

Продуктите, които ще ви трябват за сандвича с нахут:

– 1 чаша кисело мляко;

– 3 супени лъжици нарязан пресен джоджен;

– 2 супени лъжици пресен сок от лайм;

– 1 чаена лъжица сол;

– 2 скилидки чесън – смлян;

– 1 краставица (около 230 грама) – обелена и настъргана;

– 6 пълнозърнести пити, разрязани наполовина;

– 2 консерви нахут – изплакнат и изцеден;

– 3 супени лъжици екстра върджин зехтин;

– 2 чаени лъжици кимион;

– 2 чаени лъжици червен пипер;

– 1 супена лъжица пресен лимонов сок;

– 1/4 чаена лъжица смлян черен пипер;

– 8 чаши рукола;

– 12 доматени филийки;

– 3 супени лъжици зехтин.

Снимка: pickyeaterblog.com

Начин на приготвяне:

1. В достатъчно голяма купа смесете настърганата краставица, киселото мляко, сока от лайм, 1/8 чаена лъжичка сол и чесъна. Разбъркайте добре и оставете настрани.

Снимка: pickyeaterblog.com

2. Загрейте голям тиган на средно-висока температура. Добавете две супени лъжици зехтин и добавете нахута. Гответе го в продължение на 10-ина минути или докато зърната леко започват да покафеняват. Разбърквайте често. След това махнете нахута от тигана и го оставете настрана.

Снимка: pickyeaterblog.com

3. Смесете ½ чаена лъжица сол, готовия нахут, кимиона, червения пипер и черния пипер в средно голяма купа. Разбъркайте добре, за да може подправките да полепнат равномерно по нахута.

Снимка: pickyeaterblog.com

4. След това добавете една супена лъжица зехтин екстра върджин и лимоновия сок към нахута, като разбърквате добре. Сложете още руколата, разбъркайте.

Снимка: pickyeaterblog.com

5. Разрежете и намажете всяко пълнозърнесто хлебче с около 2/3 от една чаша, пълна със сместа от нахута. Добавете още няколко доматени филийки и по две супени лъжици сос. При желание гарнирайте с краставица. Сервирайте веднага.

Снимка: pickyeaterblog.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари