Много хора смятат, че здравословната храна няма как да бъде вкусна. Истината е, че всичко се свежда до това по какъв начин човек възприема храната и каква е неговата култура по отношение на храненето.
Много примери доказват, че ако коренно промените начина си на хранене и започнете да консумирате предимно полезни храни, то много бързо организмът ви сам ще започне да ги изисква от вас и вие ще започнете да ги възприемате като много вкусни.
Днешното ни предложение е здравословно предястие – леща с тахан, кимион и чесън. За 40 минути ще може да забъркате четири порции от лещата, като във всяка една порция се съдържат едва 261 калории.
* Бонус подробна хранителна информация: 261 калории, 10,6 грама мазнини (1,5 грама наситени), 355,4 милиграма натрий, 32,5 грама въглехидрати, 11,7 грама фибри, 2,6 грама захар, 12,8 грама протеин.
Съставки:
– 1/2 супена лъжица зехтин;
– 3/4 глава червен лук – нарязана на кубчета;
– 1/4 глава червен лук – тънко нарязана;
– 3 средни домата – нарязани на кубчета;
– 4 скилидки чесън;
– 1/5 чаена лъжица кимион;
– 1 чаена лъжичка кориандър;
– 3 моркова – нарязани;
– ½ чаена лъжичка сол;
– черен пипер на вкус;
– 1/8 чаена лъжичка лют червен пипер;
– 450 грама варена зелена леща;
– 4 супени лъжици паста от тахан;
– 2 супени лъжици лимонов сок;
– 1 супена лъжица пресен магданоз – нарязан.
Снимка: pickyeaterblog.com
Инструкции:
1. Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Добавете чесъна, лука, доматите, кимиона и кориандъра и гответе в продължение на една минута.
Снимка: pickyeaterblog.com
2. Добавете морковите, солта, черния и червения пипер. Гответе около 5 минути, докато морковите омекнат леко.
Снимка: pickyeaterblog.com
3. Прибавете варената леща, пастата от тахан и лимоновия сок. Гответе в продължение на няколко минути, като постоянно разбърквате сместа. След това намалете топлината на средна и гответе, докато сместа започне да се сгъстява.
Снимка: pickyeaterblog.com
4. Сложете от сместа в плоска чиния. Отгоре поръсете с магданоз и сложете от червения лук.
Снимка: pickyeaterblog.com
Коментари